Obavijesti

News

Komentari 203

Kitarović sa svećenicima o očuvanju kulture, jezika i vjere

Kitarović sa svećenicima o očuvanju kulture, jezika i vjere
1

Hrvatski svećenici u Norvalu upoznali su Grabar Kitarović s problemima s kojima se susreću u svakodnevnoj komunikaciji s kanadskim Hrvatima druge i treće generacije

VIDEO

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović drugog je dana radnog posjeta Kanadi posjetila hrvatsku zajednicu u južnom Ontariju, susrela se s hrvatskim svećenicima u Norvalu te tamošnjim mladim kanadskim Hrvatima izložila probleme hrvatskog školstva koji je nužno reformirati, priopćio je u ponedjeljak Pantovčak.

U Norvalu se predsjednica Grabar Kitarović obratila studentima, članovima hrvatsko-kanadske zajednice i bivšim stipendistima kojima je na skupu "Croatian-Canadian Youth Mentorship Event" govorila o važnosti obrazovanja i usavršavanja kroz cijeli život.

Kritički se osvrnuvši na probleme u hrvatskom školskom sustavu, Grabar Kitarović je rekla da osim tehničkog unapređenja sustava i informatizacije, nužnim smatra i promjene u nastavnom planu i programu koji mora pratiti razvoj društva u cjelini. 

Cilj nam je, kazala je hrvatska predsjednica, da u svakom učeniku prepoznamo njegove specifične vrijednosti i njih potičemo u razredu, a ne samo zadovoljavamo formu učenja radi dobrih ocjena.

"Tek kad se u razredu počne prepoznavati i poticati najbolje u učeniku ili studentu imat ćemo zainteresiranog znanstvenika i dobrog stručnjaka. Očekuje nas puno posla na reformi", zaključila je predsjednica Grabar Kitarović.

Hrvatski svećenici u Norvalu upoznali su Grabar Kitarović s problemima s kojima se susreću u svakodnevnoj komunikaciji s kanadskim Hrvatima druge i treće generacije.

Posebice se razgovaralo o modelima očuvanja hrvatskog jezika i rada s mladima te načinima kako se najbolje može promicati kultura, povijest i znamenitosti Hrvatske, a šefica države zahvalila je svećenicima na pomoći u promicanju hrvatske vjere, jezika i baštine, kaže se u priopćenju.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 203
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"