News

Komentari 203

Kitarović sa svećenicima o očuvanju kulture, jezika i vjere

Kitarović sa svećenicima o očuvanju kulture, jezika i vjere

Hrvatski svećenici u Norvalu upoznali su Grabar Kitarović s problemima s kojima se susreću u svakodnevnoj komunikaciji s kanadskim Hrvatima druge i treće generacije

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović drugog je dana radnog posjeta Kanadi posjetila hrvatsku zajednicu u južnom Ontariju, susrela se s hrvatskim svećenicima u Norvalu te tamošnjim mladim kanadskim Hrvatima izložila probleme hrvatskog školstva koji je nužno reformirati, priopćio je u ponedjeljak Pantovčak.

U Norvalu se predsjednica Grabar Kitarović obratila studentima, članovima hrvatsko-kanadske zajednice i bivšim stipendistima kojima je na skupu "Croatian-Canadian Youth Mentorship Event" govorila o važnosti obrazovanja i usavršavanja kroz cijeli život.

Kritički se osvrnuvši na probleme u hrvatskom školskom sustavu, Grabar Kitarović je rekla da osim tehničkog unapređenja sustava i informatizacije, nužnim smatra i promjene u nastavnom planu i programu koji mora pratiti razvoj društva u cjelini. 

Cilj nam je, kazala je hrvatska predsjednica, da u svakom učeniku prepoznamo njegove specifične vrijednosti i njih potičemo u razredu, a ne samo zadovoljavamo formu učenja radi dobrih ocjena.

"Tek kad se u razredu počne prepoznavati i poticati najbolje u učeniku ili studentu imat ćemo zainteresiranog znanstvenika i dobrog stručnjaka. Očekuje nas puno posla na reformi", zaključila je predsjednica Grabar Kitarović.

Hrvatski svećenici u Norvalu upoznali su Grabar Kitarović s problemima s kojima se susreću u svakodnevnoj komunikaciji s kanadskim Hrvatima druge i treće generacije.

Posebice se razgovaralo o modelima očuvanja hrvatskog jezika i rada s mladima te načinima kako se najbolje može promicati kultura, povijest i znamenitosti Hrvatske, a šefica države zahvalila je svećenicima na pomoći u promicanju hrvatske vjere, jezika i baštine, kaže se u priopćenju.  

Najčitaniji članci