To je to što me zanima!

Kliman: "Ovo bi mogla biti najbolja sezona u povijesti RH"

Rezultati koji su ostvareni od početka godine, a posebice tijekom ovih ljetnih mjeseci nadmašili su dosadašnje rekorde, rekao je tehnički ministar turizma
Vidi originalni članak

Tehnički ministar turizma Anton Kliman u Novigradu se osvrnuo na rezultate turističke sezone. Kliman je novinarima izjavio da je ova sezona pokazala koliko je važna suradnja privatnog i javnog sektora i kako se u kratkom razdoblju mogu napraviti zaista odlični rezultati.

"Rezultati koji su ostvareni od početka godine, a posebice tijekom ovih ljetnih mjeseci nadmašili su dosadašnje rekorde i to je nešto na što trebaju biti ponosni svi u turističkom sektoru. Najave za posezonu su odlične tako da u skorom razdoblju možemo očekivati probijanje prošlogodišnjih 80 milijuna noćenja i potvrđivanja ove turističke godine kao najbolje u hrvatskoj povijesti", poručio je Kliman. 

Od početka godine do 28. kolovoza u Hrvatskoj je ostvareno 12,4 milijuna dolazaka i 71 milijun noćenja. U tom razdoblju po kriteriju noćenja najviše su ostvarile Istarska županija (20 milijuna noćenja), Primorsko-goranska (14 milijuna noćenja), Splitsko-dalmatinska (12,6 milijuna noćenja), Zadarska (9 milijuna noćenja), Dubrovačko-neretvanska (5,6 milijuna noćenja) i Šibensko-kninska (4,9 milijuna noćenja). Nadalje, tržišta s najviše noćenja bila su Njemačka (13,2 milijuna noćenja), Slovenija (8 milijuna noćenja), Austrija (5,2 milijuna noćenja), Italija (5 milijuna noćenja) i Poljska (4,3 milijuna noćenja).

Od 1. do 28. kolovoza, pak, ostvareno je 3,8 milijuna dolazaka i 27 milijuna noćenja. U tom razdbolju po kriteriju noćenja najviše su ostvarile Istarska županija (7,5 milijuna noćenja), Primorsko-goranska (5,5 milijuna noćenja), Splitsko-dalmatinska (4,9 milijuna noćenja), Zadarska (3,7 milijuna noćenja), Šibensko-kninska (2 milijuna noćenja) i Dubrovačko-neretvanska (1,9 milijuna noćenja). Tržišta s najviše noćenja bila su Njemačka (5,8 milijuna noćenja), Slovenija (2,8 milijuna noćenja), Italija (2,6 milijuna noćenja), Poljska (1,8 milijuna noćenja) i Austrija (1,7 milijuna noćenja).

Idi na 24sata

Komentari 85

  • _Tin_ 31.08.2016.

    Kliman,žeš-la!U Šibeniku najgora sezona unazad 5 god.!Hadezeov nacelnik i turisticka zajednica nikakve sadrzaje ne nude turistima koji se cude kad ima kazu da imaju vidit katedralu i pogled sa dvi tvrđave.E da..i salsu su plesaliTo je sve sto nas grad nudi.I nova sramota,zabrana setanja sa psima po rivi ,parku i centru grada..super za otjerat turiste!

  • SAINT 30.08.2016.

    http://hcsp.hr/luka-podrug-predstavio-program-koalicije-pomak-obitelj-i-lustracija-temelj-buducnosti ,,,

  • samopravda 30.08.2016.

    To je jedna obicna predizborna laz..Radim u sezoni zadnji 7 godina i mogu uvjereno reci da je ova jedna od losiji???Sta nama vrijedi turizam kad kroz taj isti turizam ne spasavamo nase firme,OPG-ove,a novac uzimaju samo uvoznicki lobi na celu sa politickom elitom koji tim uvoznim proizvodima svojim utjecajem nalazi prodor na trziste(police trgovina,hotele,restorane)..Mozemo reci TURIZAM ZA INTERES ODREĐENIH PODOBNI SKUPINA..:(

Komentiraj...
Vidi sve komentare