To je to što me zanima!

Klub gradskih zastupnika Mosta predložio 11 amandmana

Gradski zastupnik Mosta Lovro Marković novinarima je, u stanci sjednice Gradske skupštine, rekao da je Klub Mosta jedini podnio amandmane na Tomaševićev prijedlog
Vidi originalni članak

Predsjednik Kluba gradskih zastupnika Mosta Marko Sladoljev u četvrtak je istaknuo da je njihov Klub predložio 11 amandmana na prijedlog odluke o otpadu zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića, za koje smatraju da su provedivi i racionalni.

Gradski zastupnik Mosta Lovro Marković novinarima je, u stanci sjednice Gradske skupštine, rekao da je Klub Mosta jedini podnio amandmane na Tomaševićev prijedlog odluke o odvozu komunalnog otpada svrstanih u pet funkcionalnih cjelina.

Amandmanima traže da se odgovornost pojedinaca prilikom nepoštivanja pravila odluke individualizira, te da odgovornost prilikom miješanja komunalnog otpada sa reciklabirnim otpadom u višestambenim zgradama bude pojedinačna. Traže i da se skupljanje pelena za djecu i odrasle napravi odvojeno, odnosno u posebne vrećice.

ODGOVORIO NA PROZIVKE OPORBE Tomašević o smeću: Ideja je da se podzemni spremnici naprave o trošku Grada Zagreba

Također, da se tijekom ljeta u Zagrebu odvoz mješovitog i biootpada ograniči na minimalno dva puta tjedno te veću dostupnost odvoza glomaznog otpada, koja bi trebala građanima omogućiti da odlože tri, umjesto dva kubna metra tog otpada godišnje.

Traže i usklađivanje odluke o otpadu sa zakonima u kojima stanari neće moći samo većinom glasova stanara odlučiti na koji način će podijeliti ugovornu kaznu, nego traže da ta podjela bude potpisana od svih suvlasnika stambene zgrade.

Komentirajući revidiranu odluku o roditeljima odgojitelja, Marković je rekao da se sa takozvanim kompenzacijskim mjerama još uvijek nije krenulo. Istaknuo je kako je na dnevnom redu današnje skupštinske sjednice odluka kojom se u pet gradskih vrtića do 21 sat produljuje rad, ali niti jedan nije u Sesvetama gdje živi najveća većina korisnika te mjere.

TVRDI ZELENA AKCIJA: 'Pravedniji računi i usluga odvoza otpada u Zagrebu'

Nestranački gradski zastupnik iz Kluba Mosta Trpimir Goluža rekao je da su svi njihovi amandmani na tragu onoga što je govorio Tomašević kad je bio oporbeni gradski zastupnik.

Goluža je rekao i da su na prijedlog Kluba Mosta na dnevni red sjednice uvršteni preventivni pregledi sportaša gdje se "događaju velike nepravilnosti koje datiraju još iz vremena pokojnog gradonačelnika Bandića, a Tomašević i dalje nastavlja s takvom praksom".

"To potvrđuje naš stav da je očito u gradu Zagrebu došlo vrijeme da je i nakon Milana Bandića na vlasti jedan drugi umiveni Milan Bandić", ocijenio je Goluža.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Tubalkain 24.02.2022.

    Opet se Ćuprijaneri s osovine Čitluk-Imocki-Mostar upliću u upravljanje Grada Zagreba!

  • Pushing I Lizing 24.02.2022.

    Treba sve njih poslati na prvu crtu izmedu Rusije i Ukrajne.Da si malo posloze prioritete.

  • 24.02.2022.

    Indikativno je da najveći broj roditelja tkz odgajatelja živi u sesvetama……možda im se neda ići tako daleko na posao ili …..

Komentiraj...
Vidi sve komentare