News

Komentari 3

Klub gradskih zastupnika Mosta predložio 11 amandmana

Klub gradskih zastupnika Mosta predložio 11 amandmana

Gradski zastupnik Mosta Lovro Marković novinarima je, u stanci sjednice Gradske skupštine, rekao da je Klub Mosta jedini podnio amandmane na Tomaševićev prijedlog

Predsjednik Kluba gradskih zastupnika Mosta Marko Sladoljev u četvrtak je istaknuo da je njihov Klub predložio 11 amandmana na prijedlog odluke o otpadu zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića, za koje smatraju da su provedivi i racionalni.

Gradski zastupnik Mosta Lovro Marković novinarima je, u stanci sjednice Gradske skupštine, rekao da je Klub Mosta jedini podnio amandmane na Tomaševićev prijedlog odluke o odvozu komunalnog otpada svrstanih u pet funkcionalnih cjelina.

Amandmanima traže da se odgovornost pojedinaca prilikom nepoštivanja pravila odluke individualizira, te da odgovornost prilikom miješanja komunalnog otpada sa reciklabirnim otpadom u višestambenim zgradama bude pojedinačna. Traže i da se skupljanje pelena za djecu i odrasle napravi odvojeno, odnosno u posebne vrećice.

Također, da se tijekom ljeta u Zagrebu odvoz mješovitog i biootpada ograniči na minimalno dva puta tjedno te veću dostupnost odvoza glomaznog otpada, koja bi trebala građanima omogućiti da odlože tri, umjesto dva kubna metra tog otpada godišnje.

Traže i usklađivanje odluke o otpadu sa zakonima u kojima stanari neće moći samo većinom glasova stanara odlučiti na koji način će podijeliti ugovornu kaznu, nego traže da ta podjela bude potpisana od svih suvlasnika stambene zgrade.

Komentirajući revidiranu odluku o roditeljima odgojitelja, Marković je rekao da se sa takozvanim kompenzacijskim mjerama još uvijek nije krenulo. Istaknuo je kako je na dnevnom redu današnje skupštinske sjednice odluka kojom se u pet gradskih vrtića do 21 sat produljuje rad, ali niti jedan nije u Sesvetama gdje živi najveća većina korisnika te mjere.

Nestranački gradski zastupnik iz Kluba Mosta Trpimir Goluža rekao je da su svi njihovi amandmani na tragu onoga što je govorio Tomašević kad je bio oporbeni gradski zastupnik.

Goluža je rekao i da su na prijedlog Kluba Mosta na dnevni red sjednice uvršteni preventivni pregledi sportaša gdje se "događaju velike nepravilnosti koje datiraju još iz vremena pokojnog gradonačelnika Bandića, a Tomašević i dalje nastavlja s takvom praksom".

"To potvrđuje naš stav da je očito u gradu Zagrebu došlo vrijeme da je i nakon Milana Bandića na vlasti jedan drugi umiveni Milan Bandić", ocijenio je Goluža.