To je to što me zanima!

Knezović: Ispalio sam hice u zrak i onda vratio pištolj

Oliver Knezović u srijedu je došao u Zagreb te se prijavio u hotel i angažirao odvjetnika. Predao se u Hrvatskoj jer misli da će mu ovdje pošteno suditi
Vidi originalni članak

Oliver Knezović (35), osumnjičeni za ubojstvo navijača Sarajeva Vedrana Puljića (24) u Širokom Brijegu u BiH predao se u utorak policiji u Zagrebu. Kako nam je potvrdio Krunoslav Borovec iz Ravnateljstva policije on je oko 15.30 sati došao u sjedište krim policije u Heinzelovoj u prisutnosti odvjetnika Milenka Umičevića. Knezović uz bosanskohercegovačko ima i hrvatsko državljanstvo, u Hrvatsku je ušao u srijedu. Došao je u Zagreb, gdje se prijavio u hotel i angažirao odvjetnika. Prije dolaska u Hrvatsku skrivao se po raznim kolibama na području općine Jablanice u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.  U intervjuu za Novu TV rekao je da su svi imali policijski pištolj za vrijeme nereda u Širokom Brijegu.
- Svi građani su htjeli uzeti taj pištolj, koji je bio i kod mene. Policajac me zapamtio jer sam mu se predstavio dok sam mu vraćao oružje - rekao je Oliver Knezović. Dodao je kako je pucao u zrak, a ne u navijače Sarajeva.
- Vedranovoj obitelji izražavam sućut. Ja nisam odgovoran za njegovu smrt. Samo sam branio svoj narod - rekao je Oliver.
Kaže da je po dolasku u Zagreb vidio da su za ubojstvo optužili policajca Vujevića te da se nakon toga odlučio predati. Smatra da će u Hrvatskoj imati pošteno suđenje za razliku od onog u BiH. Prema priči Knezovića, on se policiji BiH predao na dan divljanja u Širokom, a na bijeg se odlučio jer su svi, kako kaže, "tražili njegov linč". Bosanskohercegovački mediji tada su tvrdili da je on priznao da je ubio Puljića. Sud Zapadnohercegovačke županije je u utorak poništio odluku o 30-dnevnom pritvoru za policajca iz Ljubuškog Dragana Vujovića kojeg se sumnjiči da je suodgovoran za ubojstvo Vedrana Puljića. Vujovića je sud pustio da se brani sa slobode.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • LAGUNAKM 21.10.2009.

    HERCEGOVCI NIKAD NISU BILI HRVATI NITI ĆE BITI A I ADMIN JE HERCEGOVAČKO GOVNO JER BRIŠE SVE UPISE PRAVIH HRVATA KOJIMA SU KORIJENI IZ HRVATSKE I KOJI SU ROĐENI HRVATI I TU ŽIVE A NE ONIM HERCEGOVAČKIM GOVNIMA !!!!!!!!!!!!!!!!!

  • LAGUNAKM 21.10.2009.

    Uopće mi nisu jasni ovi nepismeni ,neobrazovani primitivni idioti koji miješaju vjeru i nacionalnost - a još manje su mi jasne hercegovčine koje smatraju da je Hrvatska njihova domovina a svi korijeni su im iz BiH i tamo žive ,zašto onda nijedan pravi Hrvat koji se u Hrvatskoj rodio i tu živi nije pobjegao u BiH nego samo lopovi hercegovčine bježe iz Hrvatske u BiH i obrnuto !!!???

  • mata1 21.10.2009.

    oli bog nek te cuva! a valjda ce i ove vlasti pratit sta narad kaze i sta naraod zeli. ako tebe osude onda neznam dali se smije uopce branit svoj prag svoj dom svoja obitelj.nek nas mlave i tuku svi a posebno takvi bakcili kao vedran

Komentiraj...
Vidi sve komentare