Obavijesti

News

Komentari 44

Knezović: Ispalio sam hice u zrak i onda vratio pištolj

Knezović: Ispalio sam hice u zrak i onda vratio pištolj
13

Oliver Knezović u srijedu je došao u Zagreb te se prijavio u hotel i angažirao odvjetnika. Predao se u Hrvatskoj jer misli da će mu ovdje pošteno suditi

VIDEO

Oliver Knezović (35), osumnjičeni za ubojstvo navijača Sarajeva Vedrana Puljića (24) u Širokom Brijegu u BiH predao se u utorak policiji u Zagrebu. Kako nam je potvrdio Krunoslav Borovec iz Ravnateljstva policije on je oko 15.30 sati došao u sjedište krim policije u Heinzelovoj u prisutnosti odvjetnika Milenka Umičevića. Knezović uz bosanskohercegovačko ima i hrvatsko državljanstvo, u Hrvatsku je ušao u srijedu. Došao je u Zagreb, gdje se prijavio u hotel i angažirao odvjetnika. Prije dolaska u Hrvatsku skrivao se po raznim kolibama na području općine Jablanice u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.  U intervjuu za Novu TV rekao je da su svi imali policijski pištolj za vrijeme nereda u Širokom Brijegu.
- Svi građani su htjeli uzeti taj pištolj, koji je bio i kod mene. Policajac me zapamtio jer sam mu se predstavio dok sam mu vraćao oružje - rekao je Oliver Knezović. Dodao je kako je pucao u zrak, a ne u navijače Sarajeva.
- Vedranovoj obitelji izražavam sućut. Ja nisam odgovoran za njegovu smrt. Samo sam branio svoj narod - rekao je Oliver.
Kaže da je po dolasku u Zagreb vidio da su za ubojstvo optužili policajca Vujevića te da se nakon toga odlučio predati. Smatra da će u Hrvatskoj imati pošteno suđenje za razliku od onog u BiH. Prema priči Knezovića, on se policiji BiH predao na dan divljanja u Širokom, a na bijeg se odlučio jer su svi, kako kaže, "tražili njegov linč". Bosanskohercegovački mediji tada su tvrdili da je on priznao da je ubio Puljića. Sud Zapadnohercegovačke županije je u utorak poništio odluku o 30-dnevnom pritvoru za policajca iz Ljubuškog Dragana Vujovića kojeg se sumnjiči da je suodgovoran za ubojstvo Vedrana Puljića. Vujovića je sud pustio da se brani sa slobode.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.