To je to što me zanima!

Knin: Među Sirijcima koje su uhitili u vlaku bio je i dječak

Prometnici Hrvatskih željeznica pronašli su slijepe putnike iz Sirije. U Kninu su se htjeli ukrcati u teretni vlak, a krajnja destinacija bila im je susjedna Italija
Vidi originalni članak

Na željezničkim postajama u Kninu i Perkoviću prometnici HŽ-a, policajci i carinici pronašli su čak 19 ilegalnih emigranata, a njihovo privođenje snimili su reporteri Pixsella. Među pronađenim ilegalnim emigrantima bio je i jedan dječak.

U nedjelju u 8.50 sati na kninskom kolodvoru na teretnom vlaku koji je vozio iz smjera Zagreba prema Splitu prometnik je između vagona ugledao dvojicu slijepih putnika. Zaustavio je vlak i pozvao policiju. Kako saznajemo iz policije, oni su do Knina stigli vozeći se na krovu, a otkriveni su kad su sišli, najvjerojatnije po vodu ili hranu.

Njih dvojicu su policajci odveli u kninsku policijsku postaju.  Samo jedan od dvojice imao je osobne dokumente, ali na arapskom jeziku i pismu, tako da se još ne zna njihov identitet ni državljanstvo. Pretpostavlja se da su Sirijci, barem po onome što su ih policajci za sada uspjeli razumjeti. Iz takve loše komunikacije i drugih znakova policajci su ustanovili da nisu putovali sami. 

Krajnja destinacija je najvjerojatnije Italija

Isti vlak, koji je nastavio put prema Splitu, zaustavljen je u Perkoviću. U plombiranom teretnom vagonu policajci i carinici pronašli su još 17 ilegalnih imigranata, muškaraca i, pretpostavlja se, drugih članova obitelji dvojice prethodno pronađenih.  

- Još uvijek se ne zna zemlja odakle dolaze ni gdje su prešli hrvatsku granicu. Najvjerojatnije će dobiti prekršajni nalog zbog ilegalnog prelaska granice i bit će vraćeni u zemlju iz koje su došli, na granični prijelaz s kojeg su ušli u Hrvatsku. Ako zatraže azil, bit će smješteni u centru za azilante - rekla nam je glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske Marica Kosor. 

Najvjerojatnije im je krajnja destinacija bila susjedna Italija.

Idi na 24sata

Komentari 100

  • IgorTijan 20.03.2014.

    Jao njima ako zaglave u hrvatskoj..........

  • perica 100 17.03.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • perica 100 17.03.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare