To je to što me zanima!

Mladić bježao 'Civilnoj zaštiti', zabio im se u auto pa u stup...

Mladića (23) sumnjiče i da je bez položenog vozačkog ispita počinio više prometnih prekršaja. Dobio je optužni prijedlog..
Vidi originalni članak

Mladić (23) je vozio automobil bez registracije te je napravio još pet prometnih prekršaja pred policajcima i pripadnicima Stožera civilne zaštite na punktu kod Benkovca. Nije položio ni vozački!  Završio je iza rešetaka na pet dana, a morat će i dobro isprazniti novčanik. 

Bilo je 1.30 sati u noći u petak kad se 23-godišnjak dovezao do prometno - blokadnog punkta u Dobropoljcima na benkovačkom području, gdje su  kontrolu propusnica obavljali pripadnici Stožera civilne zaštite Grada Benkovca. Došao je iz pravca Šibenika u Volkswagen Golfu zadarske registracije i vozio prema Benkovcu. 

- Kada su od njega na uvid zatražili propusnicu, vozač je naglo nastavio s vožnjom i tom prilikom udara i oštećuje parkirano vozilo Renault Twingo, zadarskih registarskih oznaka u vlasništvu trgovačkog društva,  kojeg koriste pripadnici Stožera civilne zaštite. Nakon toga vozilom udara u postavljeni prometni znak i nastavlja vožnju prema Benkovcu - javljaju iz zadarske policije.

Istog dana policajci iz Benkovca  proveli su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom kojeg se sumnjiči da je bez položenog vozačkog ispita počinio više prometnih prekršaja. Dobio je optužni prijedlog zbog sumnje da je počinio prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama  te je u petak doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru. Određena mu je mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 5 dana te su ga odmah nakon toga odvezli u zatvor u Zadru. 

Kod Koprivnice: Vozio pijan i bez vozačke neregistrirani auto

Vožnja bez položenog ispita, neregistriranim BMW-om, u pijanom stanju i bez osobne iskaznice valjda će zbog drakonske kazne prizvati pameti 28-godišnjeg vozača. On je u petak na Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Koprivnici kažnjen novčanom kaznom od 12.200 kuna, kaznom zatvora od 45 dana uvjetno na 12 mjeseci i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije 12 mjeseci kad za to stekne uvjete. Zaustavljen je u četvrtak u 21.30 sati u Rasinji, nadomak Koprivnici te mu je izmjereno 2,29 promila.

Do odlaska na sud, noć je proveo u policiji na trežnjenju.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • arow 25.04.2020.

    Od kad civilna zastita smije legitimirati

  • rijetko kulturan 25.04.2020.

    BEMWE? Da, i to je moguće...

  • watcher012 25.04.2020.

    specijalne postrojbe Civilne zaštite :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare