To je to što me zanima!

Kod Lekenika zaustavili i uhitili Gruzijca u švercu migranata

Sisačko-moslavačka policija je od 1. siječnja do 10. ožujka 2024. godine evidentirala 713 postupanja vezano uz krijumčarenje migranata što je 211,35 posto više nego u istom razdoblju lani.
Vidi originalni članak

Sisačko-moslavačka policija ponovno je osujetila krijumčara u namjeri da "zaradi" prijevozom ilegalnih migranata. Naime, u četvrtak 14. ožujka u večernjim satima policajci koji rade na poslovima sprječavanja nezakonitih migracija i prekograničnog kriminaliteta na području Lekenika zaustavili su državljana Gruzije (49) dok je u vozilu prevozio strane državljane koji su na nezakonit način prešli državnu granicu Republike Hrvatske.
 
Nad njim su proveli kriminalističko istraživanje te utvrdili da je osumnjičeni iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozio strane državljane do krajnjeg odredišta.
  
Svi su strani državljani izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom, a Gruzijca su, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu predali pritvorskom nadzorniku.

POLICIJSKI 'BIG BROTHER' VIDEO Granicu s BiH od švercera čuvaju dron, psi, kamere koje vide do 20 km, ali i helikopteri

Policijska uprava sisačko-moslavačka je, uz karlovačku, u posljednje vrijeme pod velikim opterećenjem nezakonitih migracija zbog čega je granicu na tom području nedavno posjetio i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Ova uprava pokriva 207 kilometara granice s BiH - 144 kilometra su vodni putovi rijeka, a ostatak su nepregledne šume. Koliko je porastao pritisak na ovu upravu svjedoči i statistika prema kojoj je tijekom 2023. godine na području Policijske uprave sisačko-moslavačke policija zatekla 7124 migranata, a od 1. siječnja do 10. ožujka 2024. godine evidentirali su 713 postupanja što je 211,35 % više nego u istom razdoblju lani.

Dodajmo i da je na području cijele Hrvatske od početka ove godine uhićeno više od 500 krijumčara migranata.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • kaius 18.03.2024.

    jbg,ponuda i potražnja! a ti što dolaze čim krenu već znaju da će ako ih uhvate tražit azil itd

Komentiraj...
Vidi sve komentare