To je to što me zanima!

Kod Šustara podigle šatore: 'Tražimo isplatu stipendija'

Tri brucošice kampiraju ispred Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta sve dok ministar Predrag Šustar ne izradi nacrt dodjele državnih stipendija za 2016./2017. godinu
Vidi originalni članak

Tri studentice podigle su šator ispred Ministarstva obrazovanja i kažu kako tu misle ostati sve dok im se ne isplate stipendije. 

- Tri brucošice kampiraju ispred Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta sve dok ministar Predrag Šustar ne izradi nacrt dodjele državnih stipendija za 2016./2017. godinu. Studentice traže da se natječaj pokrene na početku akademske godine kako bi se stipendije počele isplaćivati od siječnja - objavio je portal srednja.hr. Dorotea Šušak i Espi Tomičić sudjelovale su na prosvjedu podrške Cjelovite kurikularne reforme koju je organizirala inicijativa Hrvatska može bolje.

- One zapravo već nekoliko mjeseci prosvjeduju protiv ministarstva putem društvenih mreža gdje se potpisuju peticije oko problema s dodjelom državnih stipendija koje kasne mjesecima. Konkretnije akcije započele su u ponedjeljak kada se pet studenata okupilo ispred MZOS-a kako bi prosvjedovalo protiv administrativnih problema u dodjeli stipendija. Ministar Šustar ih nije htio primiti, ali su zato razgovarali s njegovim pomoćnikom Srećkom Tomasom - objavila je srednja.hr.

Uz Doroteju i Espi prosvjeduje i njihova prijateljica Patricija. 

Idi na 24sata

Komentari 298

  • jo2hn8ny 02.06.2016.

    Ova mi je najdraža : "Tražimo isplatu stipendija". Zar predhodna vlada nije trebala osigurat novac za stipendije? Zar studentska godina nije počela 2015-e, a ne 2016-e godine?

  • SAINT 02.06.2016.

    mladi sdpa , prejadni i preružni , dobit će oni bolje ocjene a i zaposlit će ih za skojevsku borbu protiv Hrvata.

  • ex ponto 02.06.2016.

    Kolika je dnevnica ovih prosvjednica? Tko vama duguje novac?

Komentiraj...
Vidi sve komentare