To je to što me zanima!

Kohorst o avionima: SAD čeka da Vlada RH donese odluku

Što se tiče zrakoplova F-16, američka vlada je od početka postavila određene uvjete koje je trebalo ispuniti kako bi odobrila transfer, rekao je veleposlanik SAD-a
Vidi originalni članak

SAD čeka sa hrvatska Vlada donese odluku, i spreman je poduprijeti Hrvatsku u idućim potezima vezano za borbene zrakoplove kakva god ona bila. Svakako smo spremni iznijeti novu ponudu ako se to od nas zatraži. Također smo spremni pomoći i oko ponuda drugih država, rekao je u utorak veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj Robert Kohorst u HTV-ovoj emisiji 'U svom filmu'.

Dodao je kako to ne bi bila ponuda SAD-a nego bi nove zrakoplove ponudio Lockheed Martin. Naglasio je kako je Hrvatska partner i saveznik SAD-u te kako manje nesuglasice nisu bitno utjecale na taj odnos. Obje su zemlje i veliki saveznici Izraela.

- Što se tiče zrakoplova F-16, američka vlada je od početka postavila određene uvjete koje je trebalo ispuniti kako bi odobrila transfer. O tim smo uvjetima obavijestili i Kongres, koji je na kraju odobrio prodaju izraelskih zrakoplova Hrvatskoj. Nažalost, neki od tih uvjeta nisu bili prihvatljivi izraelskoj vladi te prodaja nije realizirana, objasnio je. 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • ktm-husaberg 13.02.2019.

    poduprijet će nas kao kao i sa kupovinom izraelskih zrakoplova.

  • listovača 13.02.2019.

    Bilo bi zaniljivo vidjeti borbu najmodernijih MIG aviona i najmodernijih fantoma,naravno u iostoj klasi!Sada će biti kako su MIG kante,idemo kaj se čeka.Ne uspoređujte one kante koje su imali iračani jer su to stvarno bile kante.

  • 13.02.2019.

    S 500 000 000 milijuna dolara Mađari su počeli preuzimanje naše Ina-e, naših rafinerija, nalazišta nafte i plina koji su godišnje davali sirovine u tom iznosu, počeli su preuzimanje postrojenja i koncesije u Siriji puno vrednijih od same INA-e. Počeli su preuzimanje tržišta Ina-e u zemlji i izvan, a dobili su usput i brojnu dokumentaciju vezanu uz HR bogatstva. Počeli su preuzimati nekretnine, geotermalne bušotine,.... Dobili su nadzor nad financijama i blokirali investicije. Tad je stradala i ostala industrija koja je počivala na Ininim energentima, povečao se je uvoz energije i sve je postalo skuplje. Podzemno skladište Okoli morali smo otkupiti za 500 000 000 kuna. I još Mađari potražuuju 6 500 000 000 milijardi kuna od HR. Eto, tako Mađari postupaju s 5000 000 000 milijuna dolara. Susjednu državu stave na koljena, naprave ju potpuno ovisnom sebi. Tako oni ulažu pola milijarde dolara koliko košta eskadrila 35 godina starih aviona. Stoga, bolje da novac uložimo u gospodarstvo jer kad ojačamo lako ćemo kupiti avione. Ovako gospodarski slabi izgubili smo i vojno ono najvrednije - otišlo je 300 000 mladih izvan zemlje. Prije njih početi vraćati nego kupovati avione. Usput, i Petrokemija nije u našim rukama. No zato neki privatni biznisi, u toj branši, cvatu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare