Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
16 komentara

Kohorst o avionima: SAD čeka da Vlada RH donese odluku

Što se tiče zrakoplova F-16, američka vlada je od početka postavila određene uvjete koje je trebalo ispuniti kako bi odobrila transfer, rekao je veleposlanik SAD-a

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
16 komentara

SAD čeka sa hrvatska Vlada donese odluku, i spreman je poduprijeti Hrvatsku u idućim potezima vezano za borbene zrakoplove kakva god ona bila. Svakako smo spremni iznijeti novu ponudu ako se to od nas zatraži. Također smo spremni pomoći i oko ponuda drugih država, rekao je u utorak veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj Robert Kohorst u HTV-ovoj emisiji 'U svom filmu'.

Dodao je kako to ne bi bila ponuda SAD-a nego bi nove zrakoplove ponudio Lockheed Martin. Naglasio je kako je Hrvatska partner i saveznik SAD-u te kako manje nesuglasice nisu bitno utjecale na taj odnos. Obje su zemlje i veliki saveznici Izraela.

- Što se tiče zrakoplova F-16, američka vlada je od početka postavila određene uvjete koje je trebalo ispuniti kako bi odobrila transfer. O tim smo uvjetima obavijestili i Kongres, koji je na kraju odobrio prodaju izraelskih zrakoplova Hrvatskoj. Nažalost, neki od tih uvjeta nisu bili prihvatljivi izraelskoj vladi te prodaja nije realizirana, objasnio je. 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message