To je to što me zanima!

'Kojeg je to branitelja Kolinda pomilovala? Ja bih Merčepa'

Kao predsjednik neću ponoviti greške prethodnika i pomilovat ću hrvatske branitelje, napisao je Škoro na Facebooku i podijelio snimku gostovanja na Vinkovačkoj TV...
Vidi originalni članak

Miroslav Škoro gostovao je u emisiji Demokracija na Vinkovačkoj TV koju vodi Tatjana Markić. 

- Kao predsjednik neću ponoviti greške prethodnika i pomilovat ću hrvatske branitelje - napisao je Škoro na Facebooku i podijelio snimku emisije.

TKO MU TO IME DOZIVA? Škoro o čudnim ljudima čudnog imena: 'Trolaju iz svojih sobica'

Pred kraj emisije Škoro je govorio o pomilovanjima i najavio pomilovanje ratnog zločinca Tomislava Merčepa.

- Kad govorimo o pomilovanjima, kojeg je to hrvatskog branitelja pomilovala aktualna predsjednica? Ja ću vam reći. Pa ni jednog. Pa mene pitaju što mislim o tome, bih li pomilovao Tomislava Merčepa, Evo odgovora: bih - rekao je Škoro.

PREDSJEDNIČKI IZBORI Danas je TV debata kandidata prije izbora: Evo gdje ih gledati

Podsjetimo, Tomislav Merčep je 2016. godine na Županijskom sudu proglašen krivim za kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva. Njegove postrojbe ubile su 43 civila. Dobio je zatvorsku kaznu od 5 godina i 6 mjeseci, a Vrhovni sud mu je godinu kasnije povećao kaznu na sedam godina zatvora. 

Idi na 24sata

Komentari 128

  • TheRock_1 18.12.2019.

    Vidim da ovdje najviše komentiraju osobe koje nemaju apsolutno nikakve veze sa domovinskim ratom što znači da nemaju pojma kako je to biti u zlu rata . Ne odobravam ratne zločine i za takvo nešto postoji odgovornost i posljedice. Da vas podsjetim, mi smo probali mahati sa maslinovim grančicama i puštali smo bijele golubove dok su oni nas zasipali projektilima svih kalibara i istovremeno klali , doslovno klali kao stoku. Gospodin Merčep je odigrao više važnih uloga a tvrdim to iz prve ruke i tvrdim da bi bilo daleko više mrtvih ( civila) na našoj strani da nije bilo njega. Ako je počinio ratni zločin , nije direktno u tom sudjelovao ali je odgovoran kao zapovjednik jer nije ništa poduzeo da to spriječi ako je mogao spriječiti i tu je kvaka. Isto tako, bio je žrtveno janje HR politike jer morate znati da je "netko" i njemu zapovijedao . Gospodi Merčep nije bio opasan za društvo kao što nije ni danas u zatvorskoj čeliji u teškom bolesnom stanju. Pomilovanje gospodina Merčepa bi bilo i ljudski , da ono malo života što mu je preostalo bude uz svoju obitelj. Ovdje nije važno što je tko rekao pa bio to Škoro ili netko deseti.

  • dugoselac 17.12.2019.

    Koje daje i čiji je sžako jeubijao civile može samo doživotna bez pomilovanja

  • japanokinez 17.12.2019.

    Škoro je običan zaj... nt. Lik je toliko toga rekao da ništa nije rekao. Voditeljica mu nije postavila niti jedno pitanje, a on je postavljao sam sebi i odgovarao zbrkano. Jedan primjer za njegove koncerte i ne kaže o kojem se novcu radi jer svi znamo. Ma fantazija.

Komentiraj...
Vidi sve komentare