To je to što me zanima!

Kokoš ili jaje? Ma pustite to, u Đakovu imamo još veći misterij: Što je bilo prije, kuća ili stup?

Vlasnik kuće sad želi maknuti balkon, no ne može jer Grad ne da da se makne stup, tvrdi naš čitatelj. Kaže da se za ovaj problem u Đakovu zna godinama, unatoč brojnim prijavama, nije se ništa riješilo
Vidi originalni članak

Taj stup je tamo godinama. Naravno, prvo je bila kuća, kaže nam čitatelj koji je snimio jedno od arhitektonskih 'vjerovali ili ne' djela moderne Hrvatske.

Prijavljeno je na više adresa

Oko pitanja 'što je bilo prije, kokoš ili jaje', koje je u svojim djelima postavio grčki filozof Plutarh spore se stotinama godina. No u slučaju Đakovo odgovor je jasan, koliko god nejasno bilo kako je uopće ovako nešto moguće.

- Ne sjećam se kako je došlo do toga, ali znam da vlasnik kuće sad želi maknuti balkon, no ne može jer grad ne da da se makne stup.

Prijavili su to na puno adresu, zna to i gradonačelnik, ali ništa se ne poduzima - kaže čitatelj.

Tvrdi da su stup napravili iz HEP-a Đakovo. Poslali smo im upit i objavit ćemo njihov odgovor čim ga dobijemo.

- Za ovo se zna godinama i ništa se još nije riješilo - dodaje čitatelj.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • E-kontraš 07.04.2021.

    Izmjestili su rasvjetni stup ovih dana, balkon još uvijek živući..

  • Cipelcug 30.03.2021.

    Pa naravno da je prije bila jedna  koka i jedan pijetao koja snijela jaje iz kojeg se izleglo pile. Promjene nastaju prilikom oplodnje. 

  • Maxich_1 30.03.2021.

    Balkon je star. Stup je nov. Balkon je vlasništvo privatne osobe. Stup je javno vlasništvo. Balkon se može srušiti bez ikakvih problema ako vlasnik nije prije toga dao pisanu dozvolu gradu da probiju njegov balkon koji između ostaloga i drži taj stup. Tko zna kakav je dogovor vlasnika i grada. Informacije nisu potpune i narod može samo naklapati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare