To je to što me zanima!

Kolaps zbog radova: Zatvorili dionicu A1, ali i obilaznu cestu

HAC je najavio radove na autocesti A1 te ju zatvorio između čvorova Gornja Ploča i Otočac. Lokalni cestari su zbog radova zatvorili i cestu koja je trebala biti obilazna
Vidi originalni članak

HAC je na svojim stranicama objavio kako se zbog radova zatvara dionica autoceste A1 od čvora Gornja Ploča do čvora Otočac u smjeru Zagreba te da se promet preusmjerava na alternativni pravac Otočac-Vrhovine-Korenica-Udbina-Gornja Ploča. No i taj pravac je zatvoren pa je na cesti nastala kolona vozila

Iz Hrvatskog autokluba objavili su kako je zatvorena i cesta kojom bi se trebao odvijati alternativni pravac, no vozačima to nigdje nije naznačeno.

U HAC-u navodno nisu upoznati s činjenicom da je zatvorena i ta cesta pa je zbog nekoordinacije reagirao predsjednik Hrvatske udruge radničkih sindikata. 

- Kolona duga preko šest kilometara koja se danas u Lici stvorila isključivo zbog nebrige odgovornih u ovim poduzećima razlog je da se oštro reagira, kako se pred samu turističku sezonu ne bi opet ponovio isti problem. Zbog ovakvog propusta u svakoj uređenoj državi odgovorni bi snosili posljedice! - rekao je Matijašević dodajući kako vozači HAK opsjedaju pozivima. 

- HAK ponavlja informaciju: „Ljudi, ovdje nikoga ni za što nije briga. Nisu se koordinirali i uopće ih ne zanimate". HURS smatra da bi „cestari“ itekako trebali mariti za kolonu vozača koji su dovedeni u situaciju da satima čekaju zbog njihove indolencije i da trebaju odgovarati za ovakav nered koji se kontinuirano ponavlja. Zato tražimo da se detektiraju i smijene krivci za prometni kaos u Lici! - ogorčen je Matijašević. 

Oko 13 sati iz PU ličko-senjske kazali su nam da kolona više nema. 

Idi na 24sata

Komentari 57

  • Vlad 28.05.2014.

    Nesreča je kad se nađeš na nekom mjestu u krivo vrijeme. Katastrofa nastaje kad se nađu krivi ljudi na krivom mjestu.(radnom)

  • Kiklopp 27.05.2014.

    Već četri godine na A1 od Zadra ka Gospiću se vrše razna ograničenja u prometu, zatvaraju traci, suženja radi radova, preusmjeravanja iz jednog u drugi tunel, dvosmjerni promet itd.. a nikad, nikad nema radova niti kakvog stroja, niti ljudstva.. Najčešće se radi na Zadarskom području do Sv. Roka. To i budala vidi da je lopovluk. Svaki dan sam prolazio i nikad, nikad nisam uočio niti radnika niti koje mašine, kamiona, putara itd.

  • MAX 2010 27.05.2014.

    dolazi ljeto I počinju radovi . Zime praktično nije bilo ali svi radovi počinju sada par minuta prije sezone. Čvor za Krk i nova cesta su svečano otvoreni a radovi su nastavljeni na najgorem mjestu--sada ?! Obilasci katastrofalno obilježeni !. Tuneli i vijadukti -po jedna traka-dvosmjerno! Čitave godine se čoha jaja a sada se radi ali vrlo umjerenim tempom od 9-10 a ostalo -marende I gableci !?! Koordinacije,organizacije rukovođenja-nema !!! Lijepa zemlja,divna priroda, umjereno sretna klima i bogatstva, ali poltika i upravljanje svime je neprijateljsko I zlonamjerno. _To je promil najgorih stanovnika koje nitko ne kažnjava...........

Komentiraj...
Vidi sve komentare