To je to što me zanima!

Monstrum dobio 40 godina pa zapljeskao sutkinji na presudi

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Dragan Paravinja je dobio šest godina zatvora za pokušaj silovanja Antonije Bilić, za ubojstvo je dobio 35 godina i još pet godina za pokušaj silovanja žene iz 2010. godine kod Omiša
Vidi originalni članak

Županijski sud u Šibeniku u petak je izrekao presudu Draganu Paravinji za teško ubojstvo i pokušaj silovanja maloljetne Drnišanke Antonije Bilić te za pokušaj silovanja još jedne žene. Proglašen je krivim po svim točkama optužnice. Osuđen je na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora. Ova presuda je nepravomoćna i Paravinja ima pravo žalbe na nju.

Dobio je šest godina zatvora za pokušaj silovanja Antonije Bilić, za ubojstvo je dobio 35 godina i još pet godina za pokušaj silovanja žene iz 2010. godine kod Omiša. Izrečena mu je jedinstvena kazna od 40 godina.

Paravinja je u sudnicu ušao s gumom za žvakanje u ustima. Sutkinji Nives Nikolac stalno je upadao u riječ i bio je bahat. Sestru Antonije Bilić nije niti pogledao. Tijekom izricanja presude je pljeskao i mrmljao sebi u bradu: "U Jasenovcu je bilo poštenije. Ovu presudu je očito potpisao Karamarko". Paravinja nije htio slušati obrazloženje presude već je tražio da napusti sudnicu.

Od obitelji Bilić na izricanju presude bila je samo Antonijina sestra Ana koja je cijelo vrijeme plakala. Novinari su nakon toga isključeni s čitanja obrazloženja presude.

Sve o nestanku Antonie Bilić i suđenju Draganu Paravinji pročitajte u našem specijalu

Dragan Paravinja se u četvrtak na vlastiti zahtjev obratio šibenskom sudu. Njegova odvjetnica Ankica Giljanović kasnije je rekla kako osumnjičeni na to ima zakonsko pravo te da je obraćanje sudu trajalo relativno kratko. Neslužbeno se doznaje kako je Paravinja ponovio da nije kriv za ubojstvo i dva pokušaja silovanja. 

Odvjetnik obitelji Bilić Vinko Ljubičić na ročištu nije bio. 

Idi na 24sata

Komentari 901

  • Gemmini 08.11.2012.

    Čisto nešto za razmišljanje. Hipotetićno ! Mala je izbivala iz škole i pala na godinu -fakat.Gdje je bila sve to vrijeme- nagađanje. Zna ji to dobro sestra-fakat. Zato i pokušava preusmjeriti pažnju na tragediju -fakat. A šta ako je mala bila u duplom stanju-nagađanje. I sa kim -opet nagađanje. Takva i sa palom godinom , nije se smjela pokazati roditeljima -nagađanje Možda su ji ponudili riješenje, tamo negdje u nekom velikom gradu-nagađanje. Dali su ji riješenje napravili a uz to oduzeli još šta što-nagađanje . Možda su ji uzeli samo dogovoreno, a plaćanje je uslijedilo sa radom noću - nagađanje . Možda je radi tih pikanterija i suđenje zatvoreno -nagađanje U tom slućaju je još živa i nema ubistva -nagađanje Sve je ćisto razmišljanje o variantama ovoga slučaja !

  • Gemmini 06.11.2012.

    Mia Walace je napisala ovaj članak , koji je najupečatljivija SRAMOTA za Šibenski sud i pravosuđe RH uopće. Bodovi: 56 posebno težak dokaz su mi te tri dlake. s bilo koje četke u kući su ih mogli uzet. cura je imala dugu kosu, to kad jednom prodješ kroz kosu imaš odmah šaku dlaka, znam po sebi. a ovoj kod silovanja i ubojstva pale dvije dlake i kapljica krvi. meni je zapravo smješniji ovaj dio optužnice sa silovanjem. ajde, za ubojstvo još mogu razumjeti, iako, tip je kažnjavan kao silovatelj, žrtve prije nje nije ubio, pa ne znam zašto bi nju. dakle, optužba tvrdi nešto u stilu : uzeo je na stop, skrenuo sa puta da bi je silovao, nastala je teška borba u kojoj su otpale dvije, pardon, tri dlake i otkrznuo se nokat što je izazvalo krvarenje u količini jedne kapljice. sve je ovo toliko razljutilo paravinju da ju je zbog toga ubio i tijelo sakrio tako dobro da je nikada ne pronadju. i onda još na kraju šuti gdje je tijelo, a da kaže gdje je možda bi dobio blažu kaznu? mislim, koja logika sve skupa. ah, da, ne zaboravimo jak dokaz. priznao je pod batinama da ju je ubio, kao što su na tisuće žena u srednjom vijeku priznale da su vještice. vrlo uvjerljivo.

  • tanjaos27 30.10.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 0 lakih opomena i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare