To je to što me zanima!

Koliko građana vjeruje tužiteljima? Samo jedan, A.P.

Andrej Plenković izborom novog tužitelja, prije formiranja novog Sabora, završit će proces imunizacije počinitelja kaznenih djela
Vidi originalni članak

Bi li se moglo? Bi, ako bi se htjelo. Presudni su kadrovi. Rumunjska tužiteljica Laure Kövesi samo je 2014. godine procesuirala desetke rumunjskih gradonačelnika, pet zastupnika, dva bivša ministra i bivšeg premijera. “Stotine bivših sudaca i tužitelja izvedeno je na sud sa stopom osuđujućih presuda iznad 90 posto. U 2015. godini 12 članova parlamenta bilo je pod istragom, uključujući neke ministre.” Tužiteljica je u svojoj zemlji izazivala bijes i oduševljenje - bijes u političkoj klasi oduševljenje kod građana, koji su tužiteljicu uzdignuli u rang ustanove kojoj, uz crkvu, vjeruju najviše u državi.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 3

  • samocenzura 10.01.2024.

    ne mozes vjerovati dok je hdz na vlasti.

  • zagobor 10.01.2024.

    Ne vjerujemo ni hdz- u, a  tužiteljima još manje!

  • Luna777 10.01.2024.

    Sve više tonemo u jednoumlje, sve više HDZ gradi kult ličnosti, AP radi mimo Ustava i zakona, jer to očito može i hoće. Sve više imamo raznih afera od istaknutih članova HDZ-a, koje neće biti procesuirane, ili će otići u zastaru. Nešto je TRULO u državi Hrvatskoj! Da li ćemo dozvoliti ovakvo s(r)tanje i nadalje, samo o nama ovisi dragi ljudi. Izađite na slijedeće izbore, jer samo vi možete nešto promijeniti.. 

Komentiraj...
Vidi sve komentare