To je to što me zanima!

Kolinda i Trudeau kao Kosor i Pahor: Preplavile su ih emocije

Predsjednica je pokazala emocije koje su bile vrlo malo kontrolirane, a u službenim posjetima se očekuje nešto kontroliranija komunikacija. Predsjednica je bila emotivna, bliska, opuštena, kaže komunikologinja
Vidi originalni članak

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na sastanku sa kanadskim premijerom Trudeauom izgledala je kao da je doista obuzeta poplavom, ali - poplavom emocija! Srdačnost, ganuće i obostrana nježnost nadmašili su susrete Jadranke Kosor sa Borutom Pahorom. Ovakvi prizori obično se vide na plakatima za holivudske filmove i regionale sapunice.
Predsjednica je na Twitteru objavila da prati stanje s poplavama u zemlji. 

POGLEDAJTE GALERIJU:


- U mislima sam sa svima kojima će i ova noć biti besana - napisala je na twiteru.

Stručnjaci za neverbalnu komunikaciju nisu sa kanadskih fotografija nakon pomne ekspertize uspjeli iščitati ništa u vezi poplave, osim možda da su neki osjećaji izašli iz korita i stvorili rekordan vodostaj. Ili, vođostaj.



- Komunikacija koju smo vidjeli više je tipična za privatne susrete - rekla nam je Smiljana Leinert Novosel.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Predsjednica je pokazala emocije koje su bile vrlo malo kontrolirane, a u službenim državnim posjetima se očekuje nešto kontroliranija komunikacija. Predsjednica je bila emotivna, bliska, opuštena. Ponašala se drugačije nego kad obilazi teren ili dočekuje goste - kazala je Leinert Novosel dodajući da je Kolinda Grabar Kitarović pokazala više privatnu stranu što nije tipično za klasične posjete političara na visokim funkcijama.

Sličan smisao za neformalno, pa i otkačeno, pokazala je i u Moskvi.
- Na svečanoj večeri u društvu kanadskog premijera Justina Trudeaua i guvernerke Julie Payette predsjednica je otvorila dušu - dodaje Leinert Novosel. Kolinda se prisjetila diplomatske karijere, pješačenja na posao, klizanja u slobodno vrijeme, a nije propustila spomenuti i udomljavanje Kike.

Bivša premijerka Kosor, čiji su susreti s Pahorom bili u sličnoj atmosferi kao predsjedničini s Trudeauom, misli kako je ovdje ipak samo riječ o predizbornoj kampanji.

- Put u Kanadu i sve što predsjednica govori i radi dio je predizborne kampanje koju je zamahala, iako ne želi oglasiti da će biti kandidatkinja. To je očito lijepo romantično putovanje, a tvit je tipično kampanjsko suosjećanje s ljudima. Koliko je predsjednici teško vidjelo se iz razdraganih govora o svemu - smatra bivša premijerka Jadranka Kosor. 
- Iako je Kolinda prije par godina rekla kako je Kanada uspjela iako nema prirodnih resursa (ta zemlja je četvrta u svijetu, a  resursi joj se procjenjuju na 33 trilijuna dolara) ovoga puta je dala drugačiju izjavu.
“Eh, Kanađanin! Za mene je to život kakav bih voljela vidjeti i u Hrvatskoj.” Ona je takav život, doduše, i obećala, ali je pet godina nakon obećanja pojasnila kako nije rekla kad će to biti.
- Suze, suosjećanje, sjećanje na Kanadu, sve su to izjave koje Hrvatskoj neće donijeti ništa - rekla je Kosor navodeći da svatko može voditi kampanju kakvu želi, ali da to treba raditi novcima za kampanju, a ne službenim putovanjima.

Idi na 24sata

Komentari 150

  • FREEDOM 16.05.2019.

    ..za rubriku : " bez komentara" ... žena živi u paralelnom svemiru ..

  • kakočemolakočemo 16.05.2019.

    To je moja predsjednica. Nema je svet kak bi rekel moj pokojni sused. Živila ti meni i naravno drugi mandat. Lp

  • japanokinez 16.05.2019.

    Voda će se povući ali kurtizana nikada.

Komentiraj...
Vidi sve komentare