Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
150 komentara

Kolinda i Trudeau kao Kosor i Pahor: Preplavile su ih emocije

Predsjednica je pokazala emocije koje su bile vrlo malo kontrolirane, a u službenim posjetima se očekuje nešto kontroliranija komunikacija. Predsjednica je bila emotivna, bliska, opuštena, kaže komunikologinja

Foto: PA/PIXSELL
150 komentara

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na sastanku sa kanadskim premijerom Trudeauom izgledala je kao da je doista obuzeta poplavom, ali - poplavom emocija! Srdačnost, ganuće i obostrana nježnost nadmašili su susrete Jadranke Kosor sa Borutom Pahorom. Ovakvi prizori obično se vide na plakatima za holivudske filmove i regionale sapunice.
Predsjednica je na Twitteru objavila da prati stanje s poplavama u zemlji. 

POGLEDAJTE GALERIJU:

Foto: PA/PIXSELL


- U mislima sam sa svima kojima će i ova noć biti besana - napisala je na twiteru.

Stručnjaci za neverbalnu komunikaciju nisu sa kanadskih fotografija nakon pomne ekspertize uspjeli iščitati ništa u vezi poplave, osim možda da su neki osjećaji izašli iz korita i stvorili rekordan vodostaj. Ili, vođostaj.

THE CANADIAN PRESS 2019-05-14 | Autor: Peter Power/Press Association/PIXSELL Foto: Peter Power/Press Association/PIXSELL

- Komunikacija koju smo vidjeli više je tipična za privatne susrete - rekla nam je Smiljana Leinert Novosel.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Predsjednica je pokazala emocije koje su bile vrlo malo kontrolirane, a u službenim državnim posjetima se očekuje nešto kontroliranija komunikacija. Predsjednica je bila emotivna, bliska, opuštena. Ponašala se drugačije nego kad obilazi teren ili dočekuje goste - kazala je Leinert Novosel dodajući da je Kolinda Grabar Kitarović pokazala više privatnu stranu što nije tipično za klasične posjete političara na visokim funkcijama.

THE CANADIAN PRESS 2019-05-14 | Autor: Peter Power/Press Association/PIXSELL Foto: Peter Power/Press Association/PIXSELL

Sličan smisao za neformalno, pa i otkačeno, pokazala je i u Moskvi.
- Na svečanoj večeri u društvu kanadskog premijera Justina Trudeaua i guvernerke Julie Payette predsjednica je otvorila dušu - dodaje Leinert Novosel. Kolinda se prisjetila diplomatske karijere, pješačenja na posao, klizanja u slobodno vrijeme, a nije propustila spomenuti i udomljavanje Kike.

Bivša premijerka Kosor, čiji su susreti s Pahorom bili u sličnoj atmosferi kao predsjedničini s Trudeauom, misli kako je ovdje ipak samo riječ o predizbornoj kampanji.

Foto: Patrik Macek, Borna Filić/Pixsell

- Put u Kanadu i sve što predsjednica govori i radi dio je predizborne kampanje koju je zamahala, iako ne želi oglasiti da će biti kandidatkinja. To je očito lijepo romantično putovanje, a tvit je tipično kampanjsko suosjećanje s ljudima. Koliko je predsjednici teško vidjelo se iz razdraganih govora o svemu - smatra bivša premijerka Jadranka Kosor. 
- Iako je Kolinda prije par godina rekla kako je Kanada uspjela iako nema prirodnih resursa (ta zemlja je četvrta u svijetu, a  resursi joj se procjenjuju na 33 trilijuna dolara) ovoga puta je dala drugačiju izjavu.
“Eh, Kanađanin! Za mene je to život kakav bih voljela vidjeti i u Hrvatskoj.” Ona je takav život, doduše, i obećala, ali je pet godina nakon obećanja pojasnila kako nije rekla kad će to biti.
- Suze, suosjećanje, sjećanje na Kanadu, sve su to izjave koje Hrvatskoj neće donijeti ništa - rekla je Kosor navodeći da svatko može voditi kampanju kakvu želi, ali da to treba raditi novcima za kampanju, a ne službenim putovanjima.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message