To je to što me zanima!

Predsjednica Grabar-Kitarović i premijer Srbije Vučić u Dalju

Uoči sastanka hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je položila vijenac i zapalila svijeću kod spomenika palim braniteljima, ispred Policijske postaje Dalj, koji su poginuli 1991.
Vidi originalni članak

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i predsjednik srbijanske vlade Aleksandar Vučić stigli su u ponedjeljak oko 11.15 sati u Dalj u Osječko-baranjskoj županiji, gdje se održao prvi dio njihova današnjeg sastanka.

Nakon sureta na mostu između pograničnih mjesta Erduta i Bogojeva, kod graničnog prijelaza Erdut, predsjednica Grabar-Kitarović i premijer Vučić su u Dalju razgledali stalni postav izložbe o životu i djelu astronoma, matematičara i klimatologa Milutina Milankovića, u njegovoj rodnoj kući u Dalju, te potom razgovarati s predstavnicima srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj.

POGLEDAJTE VIDEO: Suret hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i predsjednika srbijanske vlade Aleksandara Vučića

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Uoči sastanka hrvatska predsjednica je položila vijenac i zapalila svijeću kod spomenika palim braniteljima, ispred Policijske postaje Dalj. U velikosrpskoj agresiji na to mjesto 1. kolovoza 1991. poginulo je 20 hrvatskih policajaca, 15 pripadnika Zbora narodne garde i četiri pripadnika Civilne zaštite.

Nakon susreta u Hrvatskoj predsjednica Grabar-Kitarović i premijer Vučić su u srbijanskom mjestu Tavankut, u Domu kulture "Matija Gubec" obišli galeriju prve kolonije naive u tehnici slame te razgovarali s predstavnicima hrvatske nacionalne manjine u Republici Srbiji.

Potom su u Subotici, nakon razgovora, očekuje potpisali Deklaracije o unapređenju odnosa i rješavanju otvorenih pitanja. Očekuje se da će deklaracija obuhvatiti problematiku unaprjeđenja zaštite manjina, rješavanja pitanja nestalih osoba, uređenja graničnih sporova i problema sukcesije.

Milanović susret Kolinde i Vučića nazvao 'zgodnim protokolom'

Zoran Milanović komentirao je susret predsjednice Kolinde Grabar Kitarović s premijerom Srbije Vučićem.

- Što god će doprinijeti boljim odnosima, u redu je. Potpuno je jasno da politička pozicija gospodina Vučića i gospođe Kitarović nije ista ni u izbornom smislu ni u pravnom smislu. On je pobjednik izbora i formirat će Vladu danas ili sutra. Ona je predsjednica republike koja nema ovlasti. Ali ako će to dovesti do toga da odnosi Hrvatske i Srbije budu bolji ili još bolji, ja to mogu pozdraviti. Ali zna se tko vodi posao i tko donosi odluke. To su Vlade, to su premijeri  i parlamenti. Tako da ovo gledam kao jedan zgodan protokol - rekao je.

Idi na 24sata

Komentari 393

  • KamoCemo_27 21.06.2016.

    sve sto su potpisali nema vaznosti ni znacaja.klasicno politicko proseravanje na balkanu!...uvlakaci i uvlakacice, sada moraju na psihoterapiju i to medikamentnu . Nadam se da neće biti ona najgora , metadonska ....DEBELA ima stila ko John Wayne. Slično i hoda, a komplet kao da je uzela američke uniforme iz građanskog rata.

  • milanmiIan 21.06.2016.

    HDZ, kao tipični primjer licemjera, redovito priča jedno, a radi nešto sasvim drugo. To me i ne čudi, s obzirom da njihovih 90,000 članova očito još uvik vuče jake komplekse radi činjenice da su nekoć bili članovi KPH.Kolinda se topi a Vucic trapa preko mosta da ne bi zakasnio. Zar njih dvoje nemaju boljeg posla nego da insceniraju neki susret bogu iza ledja. Jos samo fali da idu zajedno na livadu da beru cvijece

  • milanmiIan 21.06.2016.

    Krava srela vola Skinula se gola Vidio je vol Skinuo se i on gol Pogledao bolje Pobjego u polje Vidio je kravu Iskusio stravu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare