To je to što me zanima!

Kolinda je otišla na more da smanji gužve na autocestama

Želja mi je da provedem nekoliko dana među građanima, kaže predsjednica i navodi da želi da njezin ured bude nakon mora i u drugim dijelovima Hrvatske
Vidi originalni članak

Ovog tjedna hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović obilazit će otoke brodom hrvatske ratne mornarice.

U nedjelju je posjetila Susak i obilježila 30. Dan iseljenika otoka. Ranije je na Rabu izjavila da njezin posjet Jadranu nema veze s odmorom nego je boravkom 10 dana u splitskoj Lori željela pokazati da predsjednica ne treba stolovati samo u Zagrebu, nego i u drugim dijelovima Hrvatske.

- Prije svega, namjera mi je decentralizacija - objasnila je predsjednica.

Decentralizacija inače znači prijenos ovlasti sa središnje države na županije, gradove i općine. U Hrvatskoj je još nedovoljno provedena.

Predsjednica je rekla da je Splitsku županiju zamolila i ured u kojem može primati građane. Rekla je da od 5. do 15. kolovoza ima puno događanja u Splitu, pa je bolje da budu u tom gradu.

- Da ne bismo zakrčivali promet na autocesti, mislim da je mnogo racionalnije da budemo u Splitu. Svima će biti mnogo lakše, nećemo se morati voziti i vjerujem da ćemo uštedjeti na troškovima - izjavila je predsjednica.

Grabar Kitarović je dodala i da boravak njezine delegacije u Splitu ne stoji ništa proračun jer su smješteni u vojnoj luci Lori.

Najavila je da će nakon ljeta seliti svoj predsjednički ured i u druge dijelove Hrvatske.

- Namjera mi je dodatno decentralizirati ured. U Istru, na otoke, Gorski kotar, Hrvatsko zagorje, Slavoniju. Želja mi je da provedem nekoliko dana među građanima, da i oni koji nisu u Zagrebu mogu doći i sa mnom razgovarati - nabrojila je predsjednica Grabar Kitarović.

Idi na 24sata

Komentari 390

  • PANIC 30.07.2015.

    Još jedna samo - promocija.

  • fredaster 30.07.2015.

    ciju lovu trosi ? gdje su joj djeca i nezaposleni muz? o mo o re !

  • vferari 29.07.2015.

    Stvarno je krajnje vrijema da Kolinda krene bavit se predsjedničkim poslom.Ovo što ona radi nema veze sa zdravim razumom.Tvrdit kako će uštedjeti zato što neće putovati već će boraviti u lori je glupost na kvadrat.Pa šta ona misli da smo mi građani toliko neuki i nepismeni pa neznamo što znači protokol predsjednika neke države.Tu su na desetke i stotine zaduženih osoba od osiguranja prehrane i td.Svi ti ljudi moraju biti negde smješteni i biti plačeni na dnevnicama .Što se gospđa nije sastala sa predsjednikom Slovenije i raspravila događaj oko arbitraže.Nije na sreću kopetentna donositi nikakve odluke ali bi bio red da iznese svoje mišljenje u četiri oka. To bi bilo ako ništa drugo prvi presjednički potez odkad su je birali za predsjednicu.Ne ona napada predsjednika sabora jer je uči što može a što nemože.Ima tamo savjetnika Šeksa pa ju je mogao savjetovati da ona nema što švrljat po saboru koji je zakonodavni predstavnički dom u kojem mogu sudijelovati isključivo oni koje je narod birao u sabor.Ako predjednica nastsvi sa ovkvim svojim ispadima bojim se da će morati reagirati ustavni sud kako bi završla svoj mandat prijevremeno dok ne napravi neku veću štetu na međunarondnom planu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare