To je to što me zanima!

Kolinda: Kvote neće riješiti problem ilegalne imigracije

Ako ilegalnim imigrantima pošaljemo poruku da će u konačnici moći ostati u EU-u, onda ćemo samo perpetuirati taj problem i on će postati gori i snažniji, rekla je
Vidi originalni članak

Sustav kvota neće riješiti problem ilegalne imigracije u Europsku uniju, samo će imigrantima poslati poruku da će na kraju smjeti ostati u EU-u, rekla je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u subotu u Bratislavi.

- Moramo jako paziti koju poruku šaljemo tim sustavom kvota. Ako ilegalnim imigrantima pošaljemo poruku da će u konačnici moći ostati u EU-u, onda ćemo samo perpetuirati taj problem i on će postati gori i snažniji - rekla je Kolinda te istaknula da je nužno da se rješavaju korijenski problemi zašto ilegalni imigranti dolaze. To, kako je rekla, znači rješavanje sukoba u Iraku i Siriji, ali i borba protiv siromaštva  te trgovine ljudima.

- Moramo biti puno oštriji prema trgovcima ljudima i zahtijevati i od trećih država sprečavanje i procesuiranje takvih djela - rekla je predsjednica te dodala da će se i Hrvatska, u skladu sa svojim mogućnostima, boriti protiv tog problema.

Upozorila je na mogućnost da izbjeglice stignu i na Jadran. 

- Moramo biti oprezni, ilegalna je imigracija sigurnosna prijetnja 21. stoljeća. Treba osnažiti našu mornaricu i obalnu stražu, biti spreman na prvi prihvat - rekla je.

Idi na 24sata

Komentari 124

  • Coprnica Agram 22.06.2015.

    i citavu tu pricu znala kolinda od pocetka

  • Šogun 22.06.2015.

    Kaže mađarski zastupnik neki dan treba nam zid na granici sa Srbijom jer tako se štiti Europa , slažem se da se treba odvojiti Europa od zemlje trećeg svijeta i turskog mentaliteta Srbije. I Hrvatska treba krenuti putem Mađarske i izgraditi zid prema Srbiji Da je u pitanju bilo koja druga država s kojom graniči Mađarska nikad Mađari ne bi spominjali zid, ali pošto je u pitanju zemlja trećeg svijeta Srbija zaostalog turskog mentaliteta naravno da se Mađari žele zaštiti. Možda bi trebalo razmisliti i o "internet zidu"

  • MAX 2010 21.06.2015.

    Uzročnici su amerikanci &comp. jer su čitav sjever Afrike destabilizrali nastojeći svrgnuti sve vlade koji im nisu robovale ,pomagale svuda oporbe (od Gadafija do Asada).........potkurili oružani sukob pokrenuli lavinu a sada se svi rade grbavi I ludi........To je pokretač.........ljudi bi živjeli tamo gdje su bili tisuće godina ....Stvoriti uvjete za povratak -jedino je rješenje.....čak I jeftinije od ovog ludila....

Komentiraj...
Vidi sve komentare