To je to što me zanima!

Kolinda mi je nudila da budem ministar, ta Vlada nije zaživjela

Boris Jokić ispričao je kako mu je predsjednica ponudila mjesto u privremenoj Vladi i on je pristao. Kasnije mu je šef HNS-a nudio mjesto ministra, ali on je, kaže, tu ponudu odbio
Vidi originalni članak

U situaciji kad su bili parlamentarni izbori 2015., 22. prosinca predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, zbog problema s formiranjem Vlade, formirala privremenu Vladu Republike Hrvatske, i ponudila meni da budem ministar. Ja sam bio pristao u toj Vladi biti taj privremeni ministar. Ta Vlada nikad nije zaživjela, rekao je Boris Jokić gostujući u 'Točki na tjedan' N1 televizije

KAKVA NAM JE BUDUĆNOST? Boris Jokić: U Hrvatskoj se 28 godina prodaje magla i prošlost

- U situaciji kad je došlo do totalnog političkog rašomona, situacija u kojoj mi je iskreno ponuđeno da taj proces pokušam očuvati, gdje mi je dana garancija i povjerenje da se taj proces nastavi, u tom smislu mi se činilo da je vrijedno taj proces očuvati. Ta činjenica da sam pristao bila rezultat toga da je u dijelu HDZ-a ta reforma bila apsolutno prihvaćena. To je bila opća, nacionalna stvar, imala je široku potporu. Ta činjenica je po meni, retrogradno gledajući, bila jako velika potpora, ali i veliki teret - pojasnio je Jokić. 

Također, komentirao je i kasnije odbijanje ponude predsjednika HNS-a Ivana Vrdoljaka da bude ministar obrazovanja

- Ja nemam potrebe lagati. 2. lipnja 2017. godine oko 14 sati u jednom kafiću pokraj sjedišta HNS-a ponuđeno mi je to mjesto, ja sam se odmah zahvalio i odbio to mjesto. Jedan je razlog, ne mislim da mogu funkcionirati u hrvatskoj politici. Da je politika pametna, motivaciju, znanje i volju ljudi poput mene i brojnih drugih bi iskoristila štiteći tu ekspertizu. Naravno da je na politici da donosi te odluke - rekao je Jokić.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • centarfor 15.04.2018.

    Jokića treba gledati u emisiji "Peti dan". Toliko bezobraštine, neodgojenosti zbog upadanja u riječ i istovremenog govora nisam čuo od nikoga u to emisiji. Posebno mu jedna osoba ide na živce a to je Marija Selak koja je za njega doktor nauka. Nju zaista treba poslušati jer tako odmjerene komentare i veliko poznavanje materije o kojoj se vode razgovori, zasjenjuje sve ostale govornike.

  • centarfor 15.04.2018.

    Ti, s obzirom na to kako nazivaš predsjednicu Hrvatske, Kolinda, nisi zaslužio njen poziv ali ako te pozove Vučić pdmah se javi.

  • Mato Treger 15.04.2018.

    Ili ti nisi dobro nju razumio ili je ona pukla treće nema. Kome ti trebaš kao ministar......

Komentiraj...
Vidi sve komentare