To je to što me zanima!

Kolinda o Praljku: Država se vodi razumom, a ne emocijama

Predsjednica Republike je, na upit novinara o prijetnjama novinarima, poručila kako općenito na prijetnje bilo kome u Hrvatskoj - novinarima ili građanima, treba promptno reagirati
Vidi originalni članak

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović objasnila je zašto nije došla na komemoraciju Slobodanu Praljku koju je u ponedjeljak organizirao Hrvatski generalski zbor.

"Država se vodi razumom, a ne emocijama", odgovorila je Grabar-Kitarović na novinarsko pitanje. 

KOMEMORACIJA ZA PRALJKA Vitez: 'Nakon svega što su mu napakirali, on je odabrao smrt'

Kad je riječ o inicijativi iz oporbe o oduzimanju odličja osuđenim generalima, predsjednica je rekla da ona neće oduzimati odličja. 

- Ti su ljudi dobili odličja za obranu od velikosrpske agresije i ja im ta odličja neću oduzimati. Praksa se dosad nije primjenjivala, osim u slučaju odluka domaćeg zakonodavstva - kazala je Grabar Kitarović.

Predsjednica Republike je, na upit novinara o prijetnjama novinarima, poručila kako općenito na prijetnje bilo kome u Hrvatskoj - novinarima ili građanima, treba promptno reagirati.

Na novinarsko pitanje vezano uz nezadovoljstvo pravosuđem i sporošću administracije, Grabar-Kitarović je rekla kako se slaže s građanima istaknuvši važnost informatizacije sudova i državne administracije. Smatra i da je to jedan od najboljih načina izbjegavanja korupcije jer se kroz e-sustav može uočiti tko je, što i kada radio.

"Tako se mogu izbjeći ucjene, zaustavljanje i nepoštivanje nekih predmeta", kazala je pozitivnim ocijenivši primjer Trgovačkog suda u Bjelovaru koji može biti primjer i drugima u državnoj upravi.  

INICIJATIVA OPORBE Kolinda Grabar Kitarović: Neću oduzimati odličja generalima

Grabar-Kitarović također je rekla kako mljekari i proizvođači mesa kao probleme prvenstveno ističu nelojalnu konkurenciju tj. potrebu da se postave pravila ponašanja za otkupljivače, dobavljače i strane trgovačke lance kako bi ona bila ista u Hrvatskoj kao što su i u drugim europskim zemljama.

Također, dodala je, tu je i pitanje PDV-a, poticaja, nedovoljnog iskorištavanja europskih fondova, pitanje "omotnica" za poljoprivredu iz zajedničke europske politike a koje Hrvatska ne iskorištava dovoljno i slično. 

Idi na 24sata

Komentari 100

  • ljubica ljubičica_1 13.12.2017.

    E moja precednice.Ne može se sjedjet na dvi stolice.Ili ste ljevo ili desno .Sredine nema.

  • Uragan_1 12.12.2017.

    EU policajac.

  • kinezojapanac 12.12.2017.

    Ja kad nju vidim kako hoda, kad je vidim kako stupa, ako nema u blizini wc rizik je napuniti gaće. Kada govori onako maznim glasićem točno da ne znam o kome se radi, proljev bi krenuo sam.

Komentiraj...
Vidi sve komentare