To je to što me zanima!

Kolinda se susrela s Hillary i rekla: 'Ženama treba dati moć'

Na konferenciji su predstavljene studije koje se tiču ravnopravnosti spolova, a Grabar Kitarović bila je jedna od govornica u društvu brojnih istaknutih žena
Vidi originalni članak

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović svog posljednjeg dana boravka u New Yorku susrela se s bivšom državnom tajnicom SAD-a Hillary Clinton. Dogodilo se to na međunarodnoj konferenciji o ravnopravnosti spolova u organizaciji Zaklade Clinton.  

Na konferenciji su predstavljene studije koje se tiču ravnopravnosti spolova, a Grabar Kitarović bila je jedna od govornica u društvu brojnih istaknutih žena iz društveno-političkog života kao što su Hillary Clinton i njena kći Chelsea Clinton, predsjednica Liberije Ellen Jonson Sirleaf, američka glumica America Ferrera, osnivačica ''Aswat Nisa'' Ikram Ben Said te  suosnivačica Bill & Melinda Gates Foundation Melinda Gates.

- Da bi mir i sigurnost bili održivi u područjima u kojima se ratovalo, ženama treba dati moć, njihov glas se mora čuti i njihovo sudjelovanje u mirovnom procesu mora se zajamčiti - rekla je Grabar Kitarović dodavši da se moraju nastaviti napori u borbi protiv diskriminacije, za jednaka prava i mogućnosti za žene u cijelom svijetu.

Prije susreta s Hillary, Grabar Kitarović održala je sastanak s glavnim tajnikom UN-a Ban Ki-moonom i predsjednikom Opće skupštine Samom Kutesom. Posjetila je i hrvatske iseljenike kao i Župu sv. Ćirila i Metoda i sv. Rafaela gdje je nazočila jutarnjoj misi.

Idi na 24sata

Komentari 575

  • bkladarb 12.03.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • mačkamačak 11.03.2015.

    bravo,ali prvo daj prava hrvatima u Hrvatskoj,a onda iseljenicima....lako njima

  • zagi 24 11.03.2015.

    Ne kužim! :-/ U istom danu podržava fondaciju za ženska prava, ravnopravnost i pobačaj, a onda ode u katoličku crkvu koja ima bitno drugačije stavove. Pa koje onda stavove podržava?

Komentiraj...
Vidi sve komentare