Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
575 komentara

Kolinda se susrela s Hillary i rekla: 'Ženama treba dati moć'

Na konferenciji su predstavljene studije koje se tiču ravnopravnosti spolova, a Grabar Kitarović bila je jedna od govornica u društvu brojnih istaknutih žena

Reuters/Pixsell
Foto: Reuters/Pixsell
575 komentara

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović svog posljednjeg dana boravka u New Yorku susrela se s bivšom državnom tajnicom SAD-a Hillary Clinton. Dogodilo se to na međunarodnoj konferenciji o ravnopravnosti spolova u organizaciji Zaklade Clinton.  

Na konferenciji su predstavljene studije koje se tiču ravnopravnosti spolova, a Grabar Kitarović bila je jedna od govornica u društvu brojnih istaknutih žena iz društveno-političkog života kao što su Hillary Clinton i njena kći Chelsea Clinton, predsjednica Liberije Ellen Jonson Sirleaf, američka glumica America Ferrera, osnivačica ''Aswat Nisa'' Ikram Ben Said te  suosnivačica Bill & Melinda Gates Foundation Melinda Gates.

- Da bi mir i sigurnost bili održivi u područjima u kojima se ratovalo, ženama treba dati moć, njihov glas se mora čuti i njihovo sudjelovanje u mirovnom procesu mora se zajamčiti - rekla je Grabar Kitarović dodavši da se moraju nastaviti napori u borbi protiv diskriminacije, za jednaka prava i mogućnosti za žene u cijelom svijetu.

Prije susreta s Hillary, Grabar Kitarović održala je sastanak s glavnim tajnikom UN-a Ban Ki-moonom i predsjednikom Opće skupštine Samom Kutesom. Posjetila je i hrvatske iseljenike kao i Župu sv. Ćirila i Metoda i sv. Rafaela gdje je nazočila jutarnjoj misi.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message