To je to što me zanima!

'Ako država bolje stoji, građani to moraju osjetiti na računima'

Predsjednica je rekla da su potrebne brže i učinkovitije mjere demografske obnove. Dodaje da je nužno donijeti mjere za povećanje radnih mjesta, za trudnice...
Vidi originalni članak

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović od danas pa do 26. siječnja imat će svoj Ured u Krapinsko-zagorskoj županiji, a na početku svog boravka u Zagorju opet je bila kritična prema Vladi, javlja Nova TV.

"Drago mi što ću tri dana biti ovdje u kraju kojemu se čuje 'dobri i dragi naš kaj'. Drago mi je što ću se susretati s brojnim gospodarstvenicima i djecom. Briga o djeci i mladima i obitelji su ustavne obveze i naša odgovornost. Demografsko pitanje je pitanje svih pitanja. Potrebne su brže i učinkovitije mjere demografske obnove. Pozdravljam dosad učinjeno, ali to nije dovoljno. Nužno je donijeti mjere za povećanje radnih mjesta, za trudnice i osloboditi poduzetništvo od birokracije", rekla je Grabar-Kitarović. 

Predsjednica je upozorila da građani moraju osjetiti bolje ekonomske pokazatelje, odnosno osjetiti ih na svojim računima. 

"U zadnje se vrijeme ističu bolji makroekonomski pokazatelji uključujući i sve bolje stanje državnoga proračuna. To treba pozdraviti. Ali ako država ostvaruje bolje rezultate, onda se to mora vidjeti na računima građana. Blokiranih je puno. Nacionalna je tragedija da mnogi od njih napuštaju Hrvatsku kako bi u inozemstvu otvorili nove račune i nekako započeli nov život. Država stoga mora hitnim mjerama, u dogovoru s bankama i financijskim institucijama, pronaći rješenje za deblokadu računa građana. U sklopu tih mjera svakako treba što prije donijeti novi Ovršni zakon", poručila je Predsjednica. 

Kazala je i kako Vlada treba dalje raditi na decentralizaciji, a da županije trebaju više odgovornosti u povlačenju EU sredstava.

 

Idi na 24sata

Komentari 103

  • koko82 25.01.2018.

    nemam nis pametnog tu za rec.... ali bilo je 99 komentara pa sam morao zaokruziti na 100...

  • help 25.01.2018.

    Pokazati će se sada kada banke dignu kamate na kreditima na i onako velike kamate...

  • nec.1996 25.01.2018.

    vole se ko pas i macka,,uzas ,,

Komentiraj...
Vidi sve komentare