Obavijesti

News

Komentari 103

'Ako država bolje stoji, građani to moraju osjetiti na računima'

'Ako država bolje stoji, građani to moraju osjetiti na računima'
4

Predsjednica je rekla da su potrebne brže i učinkovitije mjere demografske obnove. Dodaje da je nužno donijeti mjere za povećanje radnih mjesta, za trudnice...

VIDEO

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović od danas pa do 26. siječnja imat će svoj Ured u Krapinsko-zagorskoj županiji, a na početku svog boravka u Zagorju opet je bila kritična prema Vladi, javlja Nova TV.

"Drago mi što ću tri dana biti ovdje u kraju kojemu se čuje 'dobri i dragi naš kaj'. Drago mi je što ću se susretati s brojnim gospodarstvenicima i djecom. Briga o djeci i mladima i obitelji su ustavne obveze i naša odgovornost. Demografsko pitanje je pitanje svih pitanja. Potrebne su brže i učinkovitije mjere demografske obnove. Pozdravljam dosad učinjeno, ali to nije dovoljno. Nužno je donijeti mjere za povećanje radnih mjesta, za trudnice i osloboditi poduzetništvo od birokracije", rekla je Grabar-Kitarović. 

Predsjednica je upozorila da građani moraju osjetiti bolje ekonomske pokazatelje, odnosno osjetiti ih na svojim računima. 

"U zadnje se vrijeme ističu bolji makroekonomski pokazatelji uključujući i sve bolje stanje državnoga proračuna. To treba pozdraviti. Ali ako država ostvaruje bolje rezultate, onda se to mora vidjeti na računima građana. Blokiranih je puno. Nacionalna je tragedija da mnogi od njih napuštaju Hrvatsku kako bi u inozemstvu otvorili nove račune i nekako započeli nov život. Država stoga mora hitnim mjerama, u dogovoru s bankama i financijskim institucijama, pronaći rješenje za deblokadu računa građana. U sklopu tih mjera svakako treba što prije donijeti novi Ovršni zakon", poručila je Predsjednica. 

Kazala je i kako Vlada treba dalje raditi na decentralizaciji, a da županije trebaju više odgovornosti u povlačenju EU sredstava.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 103
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa