To je to što me zanima!

Kolindinu kćer primili na četiri sveučilišta, izabrala je Harvard

Katarina Kitarović (18) završava četvrti razred međunarodnog IB programa XV. Gimnazije u Zagrebu. Nakon testova bila je među 1 posto u svijetu. Primili su je na sva četiri najbolja američka sveučilišta
Vidi originalni članak

Katarina Kitarović (18), predsjedničina kći, nakon polaganja testova bila je među 1 posto studenata u svijetu. Primljena je na četiri najbolja američka sveučilišta, a odlučila se za Harvard na koji će krenuti ove jeseni.

- Harvard i Stanford ponudili su najbolje uvjete, a nikakvih troškova za Hrvatsku neće biti - rekli su za Večernji list iz ureda predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Katarina je klizačica, juniorska prvakinja Hrvatske iz 2016. godine.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nastupila je godinu kasnije na 50. obljetnici Zlatne piruete u Zagrebu, trebala je na Pirueti klizati i prošle godine, ali je otkazala zbog ozljede. 

Završava četvrti razred međunarodnog IB programa XV. Gimnazije u Zagrebu.

Dobila je stipendiju na sva četiri sveučilišta, a iako joj je Stanford ponudio možda i najbolje uvjete, odlučila se za Harvard.

Idi na 24sata

Komentari 288

  • iskra21 21.05.2019.

    To je poruka u Hr ništa ne valja neće moje dijete ovdje studirati, ali glavno da ja volim Hrvatsku......Ona je kceri trebala reci da mora studiratu u Hr.

  • marinapomorac 21.05.2019.

    Uspoređivati naše škole s Harvardom i Yale-om? Djeca iz cijelog svijeta, USA, EU, Africa, Azija, bilo gdje u svijetu žele biti na nivou da razmatraju Harvard i Yale, i da imaju realne šanse tamo upasti. Nije Harvard engleski, američki ili kineski fakultet, nego je Harvard = HARVARD. Nema teoretske šanse da su ama baš svi profesori u XV. gimnaziji koruptirani i da su joj poklanjali ocjene, a i da jesu, tu su još druge stvari koje dolaze u obzir kod upisa. Cura ima majku predsjednicu, i ima odskočnu dasku, a vi želite da sjedne ispod daske i čeka da je netko gurne u zrak? Zašto ako može sama, svojim trudom i radom dodatno odskočiti, na dobrim temeljima? Želite da ova cura sjedi u školi s vašom djecom? Neka se onda upišu u Harvard. Neka od 9 godine života djeteta proučavaju dokumentaciju i pripremaju se u svim aspektima života za njega. Tako to rade roditelji talentirane djece koji nemaju visoke financijske i političke temelje. Harvard prima svakoga tko je na njihovom nivou. Cura se trudila, uči, radi i vježba i sad uzimate sebi za pravo da to sve omalovažavate jer je, eto, kćer od predsjednice? Ona zna na mm papiru s šestarom odrediti sinus i kosinus funkciju za bilo koji kut, bez kalkulatora. To je njen nivo. 70% učenika ne zna ni što je kosinus. Čijom krivicom? Učitelja? Obrazovnog sustava? To nije opravdanje za neznanje. U današnje doba ima toliko besplatnih edukativnih materijala na internetu da za neznanje jednostavno nema opravdanja.

  • stremiti 21.05.2019.

    To je pljuska hrvatkom sveučilišti ali realno Harvard je vjerojatno među 20 najboljih na svetu a Zagrebačko sveučilište nije ni među 500 prvih. To je realnost koju predsjednica mora priznati a ne sve hvaliti , ali ako to prizna onda mora priznati kako je Zagrebačko sveučilište palo tako nisko radi uhljebljavanja obitelji profesora, obitelji političara, obitelji bogataša. Znakovitoje da mnogi kad dođu na vlast postanu i profesori na sveučilištu ili njihova uža obitelj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare