To je to što me zanima!

Kolindine zlatne krune: Dobila je i Putinove raskošne rupce...

U tri godine mandata predsjednica je dobila 1250 darova. Od ruskog predsjednika dobila je kolekciju rubaca, a od američkog Donalda Trumpa zdjelu. Građani joj šalju cvijeće, ali ona bi radije da novac uplaćuju u humanitarne svrhe
Vidi originalni članak

Ne bih ništa materijalno za rođendan. Malo mira, zdravlja i veselja, što i svima ostalima želim. Često dobivam bukete cvijeća na poklon, pa bih iskoristila ovu prigodu i zamolila sve koji to kane učiniti da radije namijenjenu sumu doniraju za udrugu Kolibrići.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Rekla je to predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uoči svog rođendana kojeg slavi u nedjelju, 29. travnja, a povodom kojeg joj već pristižu darovi građana. 

No ne dobiva ona darove samo za rođendan. Za vrijeme putovanja ili posjeta stranih državnika Hrvatskoj dobiva poklone predsjednika, premijera, ministara, koji mogu biti zaista prekrasni, poput dvije bliješteće, zlatne krune iz Indonezije koje se čuvaju u posebnoj staklenoj kutiji. U Uredu predsjednice ne znaju koliko vrijede.

Građani je obasipaju poklonima svakodnevno. Najviše upravo cvijećem, koje šalju dostavom u ured ili joj daju kad dođe u njihovo mjesto. Obilazeći kompleks, uvjerili smo se kako nema prostorije, ma ni kutka na Pantovčaku koje ne uljepšava prekrasno raznoliko cvijeće. Ima ga na svim prozorima, u njezinu uredu, na njezinu stolu,  komodama... Problem je, kažu iz Ureda predsjednice, što oni više nemaju kamo s tolikim cvijećem.

Od početka mandata, u ove tri godine, predsjednica je dobila 1250 poklona. Što skupocjenih, protokolarnih od državnih dužnosnika, što skromnijih, ali od srca, od građana. Svi ti darovi čuvaju se u podrumu na Pantovčaku. 

Poklone predsjednica izlaže u svojem prostranom uredu na prvom katu kompleksa. Svako malo tu “postavu” mijenja. Tako trenutačno zidove ureda, u kojemu provodi radno vrijeme i dočekuje dužnosnike, krase dvije uokvirene slike. 
Na jednoj je srce licitarskog obrta Mateja Lesičar. A na drugoj Ikona Presvete Bogorodice koju joj je poklonio mitropolit Portfirije, a koja je, kažu nam iz ureda, oduševila srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića prilikom nedavnog posjeta. Kad uđete u prostoriju, prvo u oči upada trofej s potpisanim loptama koje su joj poklonili naši rukometaši i nogometaši.

Tu je i poklon ruskog predsjednika Vladimira Putina. Kolekcija rubaca u tradicionalnoj ruskoj kutijici oslikanoj u “Palek” tehnici.

Odmah kraj toga, komodu krasi i kristalna posuda u kutiji s ugraviranim potpisom američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Svoje mjesto u predsjedničinu uredu, trenutno, našao je i cvijet Srebrenice, kojeg su joj poklonile Majke enklave Srebrenica i Žepa.

Svaki poklon koji predsjednica dobije, kažu nam iz njezina ureda dok obilazimo kompleks, ima svoj broj.
- Svaki poklon se urudžbira. Napiše se na papir od koga je predsjednica dobila poklon, opis poklona te kad i gdje ga je dobila - kažu nam dodajući da svakome pošalju i pismo zahvale.

Nakon obilaska Ureda predsjednice, liftom smo se spustili u prizemlje. Nimalo glamurozan dio, za razliku od gornjeg kata. Tu se čuvaju svih 1250 predsjedničinih poklona. Dvije su to prostorije ispunjene s mnoštvom polica koje su prepune uredno složenih poklona. 
- Tu se čuvaju pokloni koje aktualni predsjednici dobiju i stoje tu sve dok im traje predsjednički mandat - kažu nam iz ureda.

POGLEDAJTE GALERIJU FOTOGRAFIJA:

A ima u tom podrumu zaista svega. Tu su i pokloni građana koje dobiva prilikom premještanje ureda ili joj ih šalju poštom. Tako je predsjednica dobila nekoliko svojih portreta, umjetničkih slika, razne rukotvorine, tradicionalne poklone koji obilježavaju neki kraj Lijepe Naše, kao i mnoštvo dječjih uradaka, koji predsjednicu jako vesele. Ni jedan ne može izdvojiti. Svi su joj, kako doznajemo, jednako lijepi i srcu dragi.

Kolibrići su djeca s najtežim teškoćama u razvoju, koja su ovisna o aparatima koji ih održavaju na životu. Žiro račun Udruge na koji možete uplatiti novac, kako apelira predsjednica, je: HR8523600001102273569

Idi na 24sata

Komentari 103

  • fallout2 29.04.2018.

    a što joj je poslao njen princ vučić ?

  • mihaella 29.04.2018.

    Nije ona ništa kriva. KGK je samo eksponent velikog gazde koji ju je instalirao. Birači su nasjeli. Broj dobivenih glasova je upitan.

  • pizzamaster 29.04.2018.

    A ja ne znam koji gift nasoj precjednici da dam za rodjendan?

Komentiraj...
Vidi sve komentare