Obavijesti

News

Komentari 103

Kolindine zlatne krune: Dobila je i Putinove raskošne rupce...

Kolindine zlatne krune: Dobila je i Putinove raskošne rupce...
20

U tri godine mandata predsjednica je dobila 1250 darova. Od ruskog predsjednika dobila je kolekciju rubaca, a od američkog Donalda Trumpa zdjelu. Građani joj šalju cvijeće, ali ona bi radije da novac uplaćuju u humanitarne svrhe

VIDEO

Ne bih ništa materijalno za rođendan. Malo mira, zdravlja i veselja, što i svima ostalima želim. Često dobivam bukete cvijeća na poklon, pa bih iskoristila ovu prigodu i zamolila sve koji to kane učiniti da radije namijenjenu sumu doniraju za udrugu Kolibrići.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:13

Rekla je to predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uoči svog rođendana kojeg slavi u nedjelju, 29. travnja, a povodom kojeg joj već pristižu darovi građana. 

No ne dobiva ona darove samo za rođendan. Za vrijeme putovanja ili posjeta stranih državnika Hrvatskoj dobiva poklone predsjednika, premijera, ministara, koji mogu biti zaista prekrasni, poput dvije bliješteće, zlatne krune iz Indonezije koje se čuvaju u posebnoj staklenoj kutiji. U Uredu predsjednice ne znaju koliko vrijede.

krune

Građani je obasipaju poklonima svakodnevno. Najviše upravo cvijećem, koje šalju dostavom u ured ili joj daju kad dođe u njihovo mjesto. Obilazeći kompleks, uvjerili smo se kako nema prostorije, ma ni kutka na Pantovčaku koje ne uljepšava prekrasno raznoliko cvijeće. Ima ga na svim prozorima, u njezinu uredu, na njezinu stolu,  komodama... Problem je, kažu iz Ureda predsjednice, što oni više nemaju kamo s tolikim cvijećem.

Od početka mandata, u ove tri godine, predsjednica je dobila 1250 poklona. Što skupocjenih, protokolarnih od državnih dužnosnika, što skromnijih, ali od srca, od građana. Svi ti darovi čuvaju se u podrumu na Pantovčaku. 

Poklone predsjednica izlaže u svojem prostranom uredu na prvom katu kompleksa. Svako malo tu “postavu” mijenja. Tako trenutačno zidove ureda, u kojemu provodi radno vrijeme i dočekuje dužnosnike, krase dvije uokvirene slike. 
Na jednoj je srce licitarskog obrta Mateja Lesičar. A na drugoj Ikona Presvete Bogorodice koju joj je poklonio mitropolit Portfirije, a koja je, kažu nam iz ureda, oduševila srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića prilikom nedavnog posjeta. Kad uđete u prostoriju, prvo u oči upada trofej s potpisanim loptama koje su joj poklonili naši rukometaši i nogometaši.

Tu je i poklon ruskog predsjednika Vladimira Putina. Kolekcija rubaca u tradicionalnoj ruskoj kutijici oslikanoj u “Palek” tehnici.

Putinove marame

Odmah kraj toga, komodu krasi i kristalna posuda u kutiji s ugraviranim potpisom američkog predsjednika Donalda Trumpa.

trumpova posuda

Svoje mjesto u predsjedničinu uredu, trenutno, našao je i cvijet Srebrenice, kojeg su joj poklonile Majke enklave Srebrenica i Žepa.

Svaki poklon koji predsjednica dobije, kažu nam iz njezina ureda dok obilazimo kompleks, ima svoj broj.
- Svaki poklon se urudžbira. Napiše se na papir od koga je predsjednica dobila poklon, opis poklona te kad i gdje ga je dobila - kažu nam dodajući da svakome pošalju i pismo zahvale.

Nakon obilaska Ureda predsjednice, liftom smo se spustili u prizemlje. Nimalo glamurozan dio, za razliku od gornjeg kata. Tu se čuvaju svih 1250 predsjedničinih poklona. Dvije su to prostorije ispunjene s mnoštvom polica koje su prepune uredno složenih poklona. 
- Tu se čuvaju pokloni koje aktualni predsjednici dobiju i stoje tu sve dok im traje predsjednički mandat - kažu nam iz ureda.

POGLEDAJTE GALERIJU FOTOGRAFIJA:

20
| Foto: Borna Filic/PIXSELL/ilustracija

A ima u tom podrumu zaista svega. Tu su i pokloni građana koje dobiva prilikom premještanje ureda ili joj ih šalju poštom. Tako je predsjednica dobila nekoliko svojih portreta, umjetničkih slika, razne rukotvorine, tradicionalne poklone koji obilježavaju neki kraj Lijepe Naše, kao i mnoštvo dječjih uradaka, koji predsjednicu jako vesele. Ni jedan ne može izdvojiti. Svi su joj, kako doznajemo, jednako lijepi i srcu dragi.

Kolibrići su djeca s najtežim teškoćama u razvoju, koja su ovisna o aparatima koji ih održavaju na životu. Žiro račun Udruge na koji možete uplatiti novac, kako apelira predsjednica, je: HR8523600001102273569

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 103
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa