To je to što me zanima!

Kombijem curici (2) prešao preko ruke i noge u Fažani

Vozač kombija VW Transporter, Slovenac M.D. (34) kretao se unatrag te nije vidio djevojčicu koja je iskočila pred vozilo. Prebacili su je u bolnicu
Vidi originalni članak

Slovenku Tinu, djevojčicu s nepune dvije godine, u subotu je u autokampu Pineta u Fažani kraj Pule, teško ozlijedio M. D. (34) kada joj je VW Transporterom prešao preko desnog dijela tijela.
- Tina je iznenada potrčala iz šatora prema cestici kojom se unatrag kretao kombi. Vozač je pokušavao parkirati vozilo kada mu je Tina potrčala pod kotače. Ja i supruga smo bili u prikolici i nismo vidjeli što se dogodilo. Odjednom čuli plač i ugledali kćer pod kombijem - rekao je Matija K. P. (43), otac djevojčice.
- Bili smo u velikome šoku, ali smo sretni što je sve donekle dobro prošlo. Trenutno smo u dogovorima s liječnicima u Sloveniji, jer Tinu želimo premjestiti u Ljubljansku bolnicu, a i moramo se vratiti kući zbog posla - dodao je. Supruga Andrea (37) je zajedno s Tinom smještena u Dječjoj bolnici Kantrida u Rijeci, dok tata Matej svakodnevno putuje iz Fažane kako bi bio s njima.
- Imamo još jednu djevojčicu, trogodišnju Anu, koju nam u Fažani čuvaju prijatelji - nastavio je Matej.
U subotu je Tina prebačena u Rijeku, nakon što joj je prva pomoć pružena u Pulskoj bolnici. Zadobila je prijelom desne nadlaktice i desne nadkoljenice. U Puli joj je stavljen gips i dani su joj lijekovi.
- Napravljeni su svi ultrazvučni i labolatorijski nalazi. Stabilno je, ali će na bolničkome liječenju morati biti još najmanje tri tjedna. Po izlasku iz bolnice slijede još tri do četiri tjedna oporavka, ovisno o tome bude li sve išlo dobro - rekao je Nado Bukvić, doktor s Odjela za kirurgiju Dječje bolnice Kantrida.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • mala 2 16.08.2008.

    gucica nisam gospođica imam jedno djete i nisam ga rodila da bi ga prošetavala po gradskoj špici.također znam gdje je i što radi .Imam sreću da živim u malom gradu gdje još uvijek mogu pustit moje djete da se igra na ulici s drugom djecom a da na njih uvijek pazi netko od nas roditelja.Moje djete zna za opasnosti koje vrebaju i upoznat je što napravit u takvoj situaciji ali lagala bi kad bi rekla da ga držim na oku 24 sata na dan .Ima svakakvih roditelja ali mislim da nekog možemo osuđivat tek kad smo upoznati sa cijelom situacijom.Za djete od dvije godine dovoljna je sekunda nepažnje da se dogodi tragedija.A ti ako želiš reči da si sa svojom djecom svake sekunde u 24 sata nisi realna.

  • gucica 12.08.2008.

    A sta ste vi gospođice mala 2 jedna od onih roditelja koja nezna ni di su joj djeca ni sta rade?!Roditelji trebaju odgajati djecu,a ne roditi hi da bi ih seteli po gradskoj spici!Svaka cast izuzecima kojih ima jaaaaaaako malo!

  • mala 2 12.08.2008.

    ma dajte odmah napadate roditelje a nemate pojma kako taj kamp uopće izgleda .Nije to neka prometna cesta nego više izgleda kao staza za pješake .Vi sigurno držite svoju djecu na oku svaku sekundu svakoga dana i tako dok ne odrastu .Moš mislit .Slažem se da na djecu treba pazit ali nekad koliko god brižni roditelji bili sekunda nepažnje je dovoljna za tragediju.Vjerujem da je roditeljima strašno a djevojčici želim što brži oporavak.

Komentiraj...
Vidi sve komentare