Obavijesti

News

Komentari 6

Kombijem curici (2) prešao preko ruke i noge u Fažani

Kombijem curici (2) prešao preko ruke i noge u Fažani
3

Vozač kombija VW Transporter, Slovenac M.D. (34) kretao se unatrag te nije vidio djevojčicu koja je iskočila pred vozilo. Prebacili su je u bolnicu

VIDEO

Slovenku Tinu, djevojčicu s nepune dvije godine, u subotu je u autokampu Pineta u Fažani kraj Pule, teško ozlijedio M. D. (34) kada joj je VW Transporterom prešao preko desnog dijela tijela.
- Tina je iznenada potrčala iz šatora prema cestici kojom se unatrag kretao kombi. Vozač je pokušavao parkirati vozilo kada mu je Tina potrčala pod kotače. Ja i supruga smo bili u prikolici i nismo vidjeli što se dogodilo. Odjednom čuli plač i ugledali kćer pod kombijem - rekao je Matija K. P. (43), otac djevojčice.
- Bili smo u velikome šoku, ali smo sretni što je sve donekle dobro prošlo. Trenutno smo u dogovorima s liječnicima u Sloveniji, jer Tinu želimo premjestiti u Ljubljansku bolnicu, a i moramo se vratiti kući zbog posla - dodao je. Supruga Andrea (37) je zajedno s Tinom smještena u Dječjoj bolnici Kantrida u Rijeci, dok tata Matej svakodnevno putuje iz Fažane kako bi bio s njima.
- Imamo još jednu djevojčicu, trogodišnju Anu, koju nam u Fažani čuvaju prijatelji - nastavio je Matej.
U subotu je Tina prebačena u Rijeku, nakon što joj je prva pomoć pružena u Pulskoj bolnici. Zadobila je prijelom desne nadlaktice i desne nadkoljenice. U Puli joj je stavljen gips i dani su joj lijekovi.
- Napravljeni su svi ultrazvučni i labolatorijski nalazi. Stabilno je, ali će na bolničkome liječenju morati biti još najmanje tri tjedna. Po izlasku iz bolnice slijede još tri do četiri tjedna oporavka, ovisno o tome bude li sve išlo dobro - rekao je Nado Bukvić, doktor s Odjela za kirurgiju Dječje bolnice Kantrida.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.