To je to što me zanima!

Ministar o suspenziji policajca: 'Radi se o odavanju podataka'

Što se tiče službenika, on je u skladu s postupkom udaljen, što ne znači da je dobio otkaz. Tu će sve pokazati disciplinski posutpak, možda i kazneni, no u ovom trenutku mi ne znamo, rekao je Božinović za RTL
Vidi originalni članak

Ministar Davor Božinović komentirao je slučaj policajca koji je suspendiran jer je otkrio zataškavanje prometnog prekršaja koji je napravio zamjenik ravnatelja policije Josip Ćelić, prenosi RTL.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- To su postupci koji su u tijeku, u skladu s pravilima koja postoje ne samo u policiji, nego bih rekao u svakoj tvrtki, radi se o sumnji na odavanje podataka i naravno da je to policija inspicirala. Što se tiče službenika, on je također u skladu s postupkom udaljen, što ne znači da je dobio otkaz. Tu će sve pokazati disciplinski posutpak, možda i kazneni, no u ovom trenutku mi ne znamo, postoji istraživanje - rekao je Božinović.

PODMEĆU MU? Policajac kojeg su suspendirali zbog Ćelića govorit će o snimci

- Zviždač je jedna od drugih kategorija, vi da biste bili zviždač prvo koristite sve zakonom propisane radnje, prvo prijavite svojim nadređenima, postoji prvo unutarnja kontrola pa vanjska kontrola... - objasnio je Božinović.

U INDUCIRANOJ JE KOMI Migranta operirali četvrti put: Izvadili metak, radi se o puški?

Ministar Božinović komentirao je i slučaj teškog ranjavanja migranta.

- Dobro, to je jedan incident. Provode se i određene radnje kojima rukovodi ili DORH ili policicija provodi izvide i vi po zakonu ne možete dati više informacija. Što se tiče istraživanja, došlo je do nenamjernog korištenja, odnosno slučajnog opaljivanja i ranjavanja migranta koji je prema zadnjim informacijama stabilno i više nije u životnoj opasnosti. Policajac se u tom trenutku našao sam sa skupinom od 20-ak migranata i s obzirom da nije imao vizualnog kontaka s kolegama htio je opaliti dva metka u zrak kako bi dozvao kolege, što je standardna procedura. Kad je to učinio, s obzirom da je krajnje nepristupačan teren, dodatno otežan vremenskim uvjetima, on se okliznuo i nije uspio zakočiti te je došlo do opaljenja - rekao je Božinović.

Idi na 24sata

Komentari 107

  • matalan 03.02.2020.

    Štakor je toliko bogat da može i Haški sud podmititi...od njega je i pljesnjivi ministar u strahu za pakšu...bandoljeros mu je bio uzor za divljanje po cesti...ljudi šaljite djecu na zapad i ostavite ovu močvaru štakorima neka siju svoju corona pokoru..

  • manijak na dopustu 02.02.2020.

    Ministre, nije te sram?

  • škver 21.11.2019.

    Je li to važi i za MORH?

Komentiraj...
Vidi sve komentare