Obavijesti

News

Komentari 201

Migranta operirali četvrti put: Izvadili metak, radi se o puški?

Migranta operirali četvrti put: Izvadili metak, radi se o puški?
2

Koliko ja znam, nije bio pištolj, radi se o dugom oružju. Puška je bila vani, gdje bi je inače stavio? Taj čovjek je sad na trošak naših poreznih obveznika, kaže šef Sindikata policije Hrvatske Dubravko Jagić

VIDEO

Migrant koji je propucan u subotu kod Tuhobića još je u induciranoj komi, prenosi Novi list. Operirali su ga u riječkoj bolnici i četvrti put. Izvadili su mu metak koji mu je smrskao utrobu i oštetio organe u trbušnoj šupljini, kralježnicu i kralježničnu moždinu, dodaje Novi list. I dalje je životno ugrožen, ali je jednim dijelom stabilno.

- Njegovo stanje je zasad stabilno. Oporavlja se nakon četvrte operacije, nadamo se dobrom rezultatu. I dalje je u životnoj opasnosti, ali je stabilno. Nadam se da će sve biti bolje kroz 48 sati - rekao je liječnik Kazimir Juričić iz KBC Rijeka.

Radi se o mlađem muškarcu, potvrdio je doktor Juričić.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

01:03

'On je sad trošak naših poreznik obveznika'

Iz bolnice, obzirom na brojne ozljede unutarnjih organa, nisu htjeli nagađati je li migrant pogođen iz sačmarice.

Šef Sindikata policije Hrvatske Dubravko Jagić gostovao je na N1 televiziji i rekao je kako svi stoje iza kolege policajca.

Rekao je i kako je jedini dosadašnji zaključak da je bila riječ o slučajnom opaljenju. Dosad se mislilo da je metak koji je ozlijedio migranta izašao iz pištolja, no šef Sindikata policije Hrvatske kaže da je bila puška, a ne pištolj.

- Koliko ja znam, nije bio pištolj, radi se o dugom oružju. Dakle, puška je bila vani, mora biti vani, gdje ćete je staviti? To je izolirani slučaj slučajnog opaljenja. Obzirom na teren i ostale stvari, bilo je što je bilo. Isto tako, ti ljudi, migranti koji prelaze ilegalno granicu, moraju biti svjesni opasnosti i da je tu policija koja štiti granicu - rekao je šef Sindikata policije Hrvatske.

Migrantu je metak smrskao utrobu, i dalje se bori za život
Migrantu je metak smrskao utrobu, i dalje se bori za život

Potom je rekao nešto što je zvučalo prilično bešćutno, da ne kažemo nešto grublje. Šef sindikata policije je, pazite sad, rekao da je migrant koji leži u induciranoj komi i koji je prošao četiri operacije - trošak za hrvatske građane.

- Tom čovjeku želim brz oporavak, ali sve to ide na trošak naših poreznih obveznika. Može to zvučati bešćutnom, ali radi se o tome da i mi imamo svoje potrebe, to je prva stvar, a druga stvar je da ne želimo biti gosti u vlastitoj zemlji - rekao je Jagić.

Stani, policija! Jurio je s s pet migranata pa se zabio u Golf...
Stani, policija! Jurio je s s pet migranata pa se zabio u Golf...

Policajac se okliznuo, puška je opalila?

Podsjećamo, policajac je u subotu na nepristupačnom terenu kod Tuhobića naletio na grupu od 17 migranata. Bio je mrak, padala je kiša, a šuma je bila u magli. Policajac je htio pozvati kolege u pomoć, ali na tom dijelu nije bilo radioveze.

Migrant propucan, a Božinović kaže: 'Policija je štitila granicu'
Migrant propucan, a Božinović kaže: 'Policija je štitila granicu'

U takvim situacijama, kažu upućeni, policajci dozivaju pomoć ispaljivanjem hica u zrak. Prema neslužbenim informacijama, u kritičnom trenutku se poskliznuo i pao, a metak je promijenio putanju i ranio migranta. Službenih informacijama o tome kako je došlo do ranjavanja još nema. Kriminalističko istraživanje, koje treba pokazati ima li elemenata kaznenog djela, još traje, a izvidi su tajni.

'Policija štiti granicu'

U subotu je, na utakmicu Hrvatske i Slovačke u nogometnim kvalifikacijama za Euro, krenuo ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

No nakon vijesti o ozljeđivanju migranta, ministar je skrenuo u riječku bolnicu i razgovarao s liječnicima koji su operirali mladića.

- Hrvatska policija je postupala u zaštiti hrvatske granice u blizini Tuhobića na nepristupačnom terenu prema skupini migranata. Policijski službenici su sprečavali prelazak skupine koja se najvjerojatnije željela domoći Slovenije. U tom postupanju je migrant ozlijeđen. Prema dosadašnjim saznanjima, vjerojatno je došlo do ozljeđivanja radi upotrebe vatrenog oružja - rekao je za HRT ministar unutarnjih poslova.

Pokretanje videa...

01:13
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 201
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!
PRATITE NA 24SATA

Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!

Šef SDP-a Peđa Grbin objavio da postoji plan B u slučaju da Ustavni sud odluči da se Milanović ne može kandidirati dok je predsjednik