Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
200 komentara

Migranta operirali četvrti put: Izvadili metak, radi se o puški?

Koliko ja znam, nije bio pištolj, radi se o dugom oružju. Puška je bila vani, gdje bi je inače stavio? Taj čovjek je sad na trošak naših poreznih obveznika, kaže šef Sindikata policije Hrvatske Dubravko Jagić

Foto: Nel Pavletić/PIXSELL
200 komentara

Migrant koji je propucan u subotu kod Tuhobića još je u induciranoj komi, prenosi Novi list. Operirali su ga u riječkoj bolnici i četvrti put. Izvadili su mu metak koji mu je smrskao utrobu i oštetio organe u trbušnoj šupljini, kralježnicu i kralježničnu moždinu, dodaje Novi list. I dalje je životno ugrožen, ali je jednim dijelom stabilno.

- Njegovo stanje je zasad stabilno. Oporavlja se nakon četvrte operacije, nadamo se dobrom rezultatu. I dalje je u životnoj opasnosti, ali je stabilno. Nadam se da će sve biti bolje kroz 48 sati - rekao je liječnik Kazimir Juričić iz KBC Rijeka.

Radi se o mlađem muškarcu, potvrdio je doktor Juričić.

POGLEDAJTE VIDEO

'On je sad trošak naših poreznik obveznika'

Iz bolnice, obzirom na brojne ozljede unutarnjih organa, nisu htjeli nagađati je li migrant pogođen iz sačmarice.

Šef Sindikata policije Hrvatske Dubravko Jagić gostovao je na N1 televiziji i rekao je kako svi stoje iza kolege policajca.

Rekao je i kako je jedini dosadašnji zaključak da je bila riječ o slučajnom opaljenju. Dosad se mislilo da je metak koji je ozlijedio migranta izašao iz pištolja, no šef Sindikata policije Hrvatske kaže da je bila puška, a ne pištolj.

- Koliko ja znam, nije bio pištolj, radi se o dugom oružju. Dakle, puška je bila vani, mora biti vani, gdje ćete je staviti? To je izolirani slučaj slučajnog opaljenja. Obzirom na teren i ostale stvari, bilo je što je bilo. Isto tako, ti ljudi, migranti koji prelaze ilegalno granicu, moraju biti svjesni opasnosti i da je tu policija koja štiti granicu - rekao je šef Sindikata policije Hrvatske.

ISTRAŽUJU SLUČAJ KOD TUHOBIĆA Migrantu je metak smrskao utrobu, i dalje se bori za život

Potom je rekao nešto što je zvučalo prilično bešćutno, da ne kažemo nešto grublje. Šef sindikata policije je, pazite sad, rekao da je migrant koji leži u induciranoj komi i koji je prošao četiri operacije - trošak za hrvatske građane.

- Tom čovjeku želim brz oporavak, ali sve to ide na trošak naših poreznih obveznika. Može to zvučati bešćutnom, ali radi se o tome da i mi imamo svoje potrebe, to je prva stvar, a druga stvar je da ne želimo biti gosti u vlastitoj zemlji - rekao je Jagić.

NOVI VINODOLSKI Stani, policija! Jurio je s s pet migranata pa se zabio u Golf...

Policajac se okliznuo, puška je opalila?

Podsjećamo, policajac je u subotu na nepristupačnom terenu kod Tuhobića naletio na grupu od 17 migranata. Bio je mrak, padala je kiša, a šuma je bila u magli. Policajac je htio pozvati kolege u pomoć, ali na tom dijelu nije bilo radioveze.

INCIDENT U GORSKOM KOTARU Migrant propucan, a Božinović kaže: 'Policija je štitila granicu'

U takvim situacijama, kažu upućeni, policajci dozivaju pomoć ispaljivanjem hica u zrak. Prema neslužbenim informacijama, u kritičnom trenutku se poskliznuo i pao, a metak je promijenio putanju i ranio migranta. Službenih informacijama o tome kako je došlo do ranjavanja još nema. Kriminalističko istraživanje, koje treba pokazati ima li elemenata kaznenog djela, još traje, a izvidi su tajni.

'Policija štiti granicu'

U subotu je, na utakmicu Hrvatske i Slovačke u nogometnim kvalifikacijama za Euro, krenuo ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

No nakon vijesti o ozljeđivanju migranta, ministar je skrenuo u riječku bolnicu i razgovarao s liječnicima koji su operirali mladića.

- Hrvatska policija je postupala u zaštiti hrvatske granice u blizini Tuhobića na nepristupačnom terenu prema skupini migranata. Policijski službenici su sprečavali prelazak skupine koja se najvjerojatnije željela domoći Slovenije. U tom postupanju je migrant ozlijeđen. Prema dosadašnjim saznanjima, vjerojatno je došlo do ozljeđivanja radi upotrebe vatrenog oružja - rekao je za HRT ministar unutarnjih poslova.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message