Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
105 komentara

Ministar o suspenziji policajca: 'Radi se o odavanju podataka'

Što se tiče službenika, on je u skladu s postupkom udaljen, što ne znači da je dobio otkaz. Tu će sve pokazati disciplinski posutpak, možda i kazneni, no u ovom trenutku mi ne znamo, rekao je Božinović za RTL

105 komentara

Ministar Davor Božinović komentirao je slučaj policajca koji je suspendiran jer je otkrio zataškavanje prometnog prekršaja koji je napravio zamjenik ravnatelja policije Josip Ćelić, prenosi RTL.

- To su postupci koji su u tijeku, u skladu s pravilima koja postoje ne samo u policiji, nego bih rekao u svakoj tvrtki, radi se o sumnji na odavanje podataka i naravno da je to policija inspicirala. Što se tiče službenika, on je također u skladu s postupkom udaljen, što ne znači da je dobio otkaz. Tu će sve pokazati disciplinski posutpak, možda i kazneni, no u ovom trenutku mi ne znamo, postoji istraživanje - rekao je Božinović.

PODMEĆU MU? Policajac kojeg su suspendirali zbog Ćelića govorit će o snimci

- Zviždač je jedna od drugih kategorija, vi da biste bili zviždač prvo koristite sve zakonom propisane radnje, prvo prijavite svojim nadređenima, postoji prvo unutarnja kontrola pa vanjska kontrola... - objasnio je Božinović.

U INDUCIRANOJ JE KOMI Migranta operirali četvrti put: Izvadili metak, radi se o puški?

Ministar Božinović komentirao je i slučaj teškog ranjavanja migranta.

- Dobro, to je jedan incident. Provode se i određene radnje kojima rukovodi ili DORH ili policicija provodi izvide i vi po zakonu ne možete dati više informacija. Što se tiče istraživanja, došlo je do nenamjernog korištenja, odnosno slučajnog opaljivanja i ranjavanja migranta koji je prema zadnjim informacijama stabilno i više nije u životnoj opasnosti. Policajac se u tom trenutku našao sam sa skupinom od 20-ak migranata i s obzirom da nije imao vizualnog kontaka s kolegama htio je opaliti dva metka u zrak kako bi dozvao kolege, što je standardna procedura. Kad je to učinio, s obzirom da je krajnje nepristupačan teren, dodatno otežan vremenskim uvjetima, on se okliznuo i nije uspio zakočiti te je došlo do opaljenja - rekao je Božinović.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message