To je to što me zanima!

Komora medicinskih sestara smjenila Gazića jer je volontirao u KB Dubravi u jeku pandemije?

Ministar zdravstva Vili Beroš pozvao je sve zdravstvene radnike da se stave na raspolaganje u borbi protiv koronavirusa. Gazić se na to odazvao, a sada mu Komora to zamjera.
Vidi originalni članak

Upravno vijeće Hrvatske komore medicinskih sestara (HKMS) smijenilo je predsjednika Komore Marija Gazića zbog toga što je nekoliko tjedana volontirao u KB Dubrava, piše Večernji. Za njegovu smjenu glasalo je 11 od 21 članova Komore. Gazić je odradio tek polovicu svog mandata.

Ministar zdravstva Vili Beroš pozvao je sve zdravstvene radnike da se stave na raspolaganje u borbi protiv koronavirusa. Gazić se na to odazvao, volontirao je do deset sati na dan u KB Dubrava, a sada mu Komora to zamjera.

- Prvo su me optužili da sam za to uzimao neku naknadu, a nisam. To nije bilo službeno volontiranje, nego sam u KB Dubrava boravio i pomagao kao koordinator Ministarstva zdravstva za medicinske sestre u pandemiji - objasnio je.

Optužili su ga i da je potpisao isplatu otpremnine bivšoj predsjednici Komore Slavi Šepec, iako je potpisana i isplaćena nego što je došao na dužnost. Kao treći razlog za smjenu naveli su što je Komora 2019. godine zamijenila Peugeot sa 400 tisuća prijeđenih kilometara za polovni Opel Insigniju, auto tada staro četiri godine i s prijeđenih 90 tisuća kilometara. 

- Ove neistinite optužbe zakonski ni statutarno ne mogu biti razlog smjene legalno izabranog predsjednika Komore i zato ću zaštitu tražiti pravnim putem. Nisam se svrstao ni u kakav lobi ni interesnu grupu, a možda sam trebao – rekao je Gazić.

Iz Komore su objasnili da ne mogu govoriti o tome, a jedina poruka je bila od predsjednice Vijeća, Marine Friščić, glavne sestre hitnog prijama u koprivničkoj Općoj bolnici Tomislav Bardek koja je rekla da će službena obavijest o smjeni biti na objavljena na stranici HKSM-a. Obavijesti još nema.
 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • 19.06.2021.

    Novinarka bi se trebala malo više educirati o gramatici i padežima.

  • najiram 10 19.06.2021.

    svim sestrama  ukinuti  plače  godinu  dana  koje  su  članice  te  komore  i  natjerati  ih  da  volontiraju  iji  odu  iz  hrvatske...raditi  da  vide  kako  se  vani  radi  u  bolnicama...ovak  po  hodnicima  se kreču  ko  vampiti  kojima  visi  pol  utrobe  iz  trbuha...

  • max2017 19.06.2021.

    ...... auto tada staro četiri godine i s prijeđenih 90 tisuća kilometara.......? kojo padežo i kojo jeziko govorilo autor???....

Komentiraj...
Vidi sve komentare