To je to što me zanima!

Komora socijalnih radnika će istražiti slučaj ubijenog Denisa

U skladu s javnim ovlastima koje definira Zakon o socijalnoj skrbi i Zakon o djelatnosti socijalnog rada, HKSR će provesti stručni nadzor nad radom nadležnih socijalnih radnika, priopćili su
Vidi originalni članak

Hrvatska komora socijalnih radnika (HKSR) najavila je u srijedu da će provesti stručni nadzor nad radom nadležnih socijalnih radnika kako bi se utvrdilo činjenično stanje i eventualne funkcionalne manjkavosti konteksta u kojemu djelatnici obavljaju svoj posao te je izrazila duboku sućut obitelji i žaljenje zbog tragične smrti dječaka Denisa Pašića iz Pule.

HKSR će javnost upoznati s rezultatima provedbe stručnoga nadzora čim on bude završen, dodaje se u priopćenju.

"U skladu s javnim ovlastima koje definira Zakon o socijalnoj skrbi i Zakon o djelatnosti socijalnog rada, HKSR će provesti stručni nadzor nad radom nadležnih socijalnih radnika, s ciljem utvrđivanja činjeničnog stanja u ovom tragičnom slučaju, ali i eventualne funkcionalne manjkavosti konteksta u kojemu socijalni radnici obavljaju svoj posao", istaknuto je u priopćenju HKSR -a.

HKSR je najavio dodatni angažman Komore na rasvjetljavanju ovog slučaja "cijeneći brzinu kojom je nadležno ministarstvo provelo upravni nadzor nad radom Centra za socijalnu skrb u Puli te utvrdilo propuste u procjeni rizičnog ponašanja majke i poduzimanju mjera zaštite djeteta".

U priopćenju stoji da HKSR od prvih saznanja o događaju koji je uznemirio cijelu javnost, intenzivno prati reakcije medija, stručnih službi, a napose Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • Ornela 01.06.2017.

    Jadan maleni,a ovu treba živu zapalit!!!!!

  • seena 01.06.2017.

    I da je postojao nazor soc.sluzbe..svejedno, jer taj nazor ne radi nista..konkretno postoji jedan slucaj nazora soc.sluzbe sisak gdje rade test na urin na drogu kod majke (a zna se da narkomani takav test vjesto laziraju, na upit zasto nisu radili test na krv, ili kosu..nema odgovora), nazor treba doci u stan u noci kasno kad se rade pijani i drogirani tulumi,..itd...sve, ali bas sve soc.sluzbe treba ispitati a ne samo pulu..sve predmete pogledati i vidjeti sta rade po tom pitanju..

  • seena 01.06.2017.

    Bila je na stranici za upoznavanje badoo, koliko jos takvih baba ima na tim stranicama, traze muskarce a djeca doma gladna,...soc, sluzbe, djele novac romima kapom i sakom to im je posao i nista drugo..to je najveca, nestrucna gamad u drzavi (znam iz vlast.iskustva), bolest..koju je bolest osim droge imala? I sta je njena mati poduzela dok je imala 14g

Komentiraj...
Vidi sve komentare