To je to što me zanima!

Konačno je! Biden potpisao novi zakon, Ukrajini stiže pomoć: 'Ne dopuštamo tiranima pobjedu'

Što se raspodijele pomoći tiče, Ukrajini će pripasti 61 milijarda dolara, a Izraelu 26 milijardi dolara
Vidi originalni članak

Mjeseci pregovora konačno su okončani! Joe Biden je u srijedu potpisao paket pomoći vrijedan 95 milijardi dolara za pomoć Ukrajini, Izraelu i regiji Indo-Pacifik, piše Daily Mail.

Što se raspodijele pomoći tiče, Ukrajini će pripasti 61 milijarda dolara vojne pomoći, a Izraelu 26 milijardi dolara. Osim novčane pomoći spomenutim zemljama, paket uključuje i prijedlog zakona koji bi mogao zabraniti TikTok u SAD-u. Kineska tvrtka ByteDance ima devet mjeseci da ga proda ili će biti zabranjen.

Ipak, najbitnija stavka je bila pomoć Ukrajini. Pregovori su trajali nekoliko mjeseci, lobirao je i ukrajinski predsjednik Zelenski, a došlo je i do raskola u Zastupničkom domu Republikanaca.

NEPOKOLEBLJIVA PODRŠKA Zelenski: Zahvalan sam Bidenu na njegovoj podršci Ukrajini

- Pobrinut ću se da pošiljke Ukrajini krenu u idućih nekoliko sati - poručio je Biden. U govoru se osvrnuo na Republikance koji su blokirali pomoć Ukrajini.

- Na kraju dana, nije važno jesmo li Republikanci, Demokrati ili nešto treće, moramo vjerovati da se SAD zalaže za ono što je ispravno - rekao je.

- Mi ne bježimo od naših saveznika. Mi stojimo zajedno uz njih i ne dopuštamo tiranima da pobijede. Mi ne promatramo velike događaje sa strane, mi sudjelujemo u njima. Mi smo svjetska sila i vodeća demokracija - dodao je Biden.

Konačno glasovanje u Senatu bilo je 79-18. Petnaest republikanaca glasalo je s tri demokrata protiv zakona. Među demokratima koji su glasali protiv zakona bio je senator Bernie Sanders.

Idi na 24sata

Komentari 49

  • Aron333 27.04.2024.

    Jel poslao Palestincima nešto?

  • hercegovac katolik lopina 26.04.2024.

    Gazda baci kost i onda se dva siromaka potuku U jednom trenutku kaze dosta i onda im proda brnjicu i kucicu

  • lukicluka11 25.04.2024.

    Nije to nikakva pomoć Ukrajini od Amerike i senilnog Joa Bidena , Ameri su dobro unovčili svoje oružje jer oni nikad nikome nisu ništa poklonili, židovi sve prodaju, ali Ukri sigurno neće dobiti taj rat, pa što ih Ameri ne dođu braniti?- kad se tako kurće sa sobom kao glavnim svjetskim policajcem, te izazivaju Kinu zbog Tajvana i provociraju KIMA iz SJ. Koreje pa zar oni misle da u slučaju 3. svj. rata bi oni bili pošteđeni, nestalo bi i njih sa lica zemlje kao i cijeli svijet, i zato neka stari usrani Joe Biden ne čačka tamo gdje ga ne svrbi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare