To je to što me zanima!

Kongres je odao počast Johnu McCainu, Trump nije došao...

Također, Trump će propustiti subotnju misu u washingtonskoj nacionalnoj katedrali, na kojoj će biti bivši predsjednik Barack Obama kao i bivši predsjednik George W. Bush
Vidi originalni članak

Snažno podijeljeni američki Kongres u petak je odao počast senatoru Johnu McCainu, sjećajući ga se kao ustrajnog borca za svoje ideale, koji nikad nije izgubio smisao za humor i sposobnost nadahnjivanja drugih.

Vođe obiju stranaka okupili su se u rotundi Kapitola u petak, trećega od pet planiranih dana komemoriranja u Arizoni i Washingtonu, kako bi odali počast McCainu, junaku vijetnamskog rata i republikanskom predsjedničkom kandidatu u dva navrata.

BIO JE TEŠKO BOLESTAN Republikanski senator John McCain preminuo u 81. godini

Predsjednik Donald Trump nije sudjelovao u ceremoniji, zbog razmimoilaženja i sukoba s McCainom.

Također, Trump će propustiti subotnju misu u washingtonskoj nacionalnoj katedrali, na kojoj će bivši predsjednik Barack Obama, koji je pobijedio McCaina na izborima 2008., kao i bivši predsjednik George W. Bush, koji je pobijedio McCaina na republikanskim predizborima, odati počast McCainu.

IMA I BLIZANKU Majka Johna McCaina: Ima 106 godina i do jučer je vozila...

Vođa republikanaca u senatu Mitch McConnell, koji se često sukobljavao s McCainom oko pitanja reforme načina financiranja kampanje i Obaminog zakona o zdravstvenom osiguranju, nazvao je McCaina "generacijskim vođom" u Senatu.

McCain se strastveno borio za svoju viziju općeg dobra, a "ovisno o pitanju, bio bi čvrsti saveznik ili najuporniji protivnik", rekao je McConnell.

Predsjednik je Zastupničkog doma Paul Ryan rekao kako je ponekad znao osjetiti McCainovu "izrazitu vrstu iskrenosti".

POČIVAO U MIRU Ovako je McCain pisao prošle godine: 'Balkan se usijava!'

"On je jedna od najhrabrijih duša koje je naša zemlja ikada stvorila", rekao je Ryan.

Potpredsjednik Mike Pence je opisao McCaina kao "američkog domoljuba". Pence je rekao kako ga je Trump zamolio da tamo dođe i oda počast.

Nakon ceremonije, javnost će proći kroz rotundu, kako bi odali počast McCainu.

 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • 01.09.2018.

    Trump nije mason niti illuminat ili kaj god več,ubica, za razliku od ostalih

  • purgerica prva 01.09.2018.

    McCain je među republikancima bio ljevičar, liberal i ljubitelj Sorosevih antinacionalnih i antireligioznih "brljanja" po tuđim državama, a i "heroj" institucionalnog genocida nad Hrvatima u BiH ".

  • purgerica prva 01.09.2018.

    A ona nikad razjašnjena fotografija iz 2013. godine na kojoj se McCaina slikao s isilovcima i njihovim vođom Abu Bakr al-Bagdadijem. Teško je povjerovati u američko pojašnjenje:”Ako ne govorite arapski teško je razlučiti tko su pobunjenici protiv Asadovog režima, a tko pripadnici ISIL-a”. Po ovoj logici američke administracije svi oni koji ne govore arapski jezik, a takvih je većina u svijetu, ne mogu prepoznati Osamu bin Ladenu ili Bakr al-Bagdadija?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare