To je to što me zanima!

Kontra: O ljudskim pravima ne može se raspisati referendum

Sanja Juras stigla je pred Sabor s desetak članova LGBT zajednice. Sastali su se s predsjednicom Odbora za ravnopravnost spolova Nansi Tireli i dali joj svoj zahtjev
Vidi originalni članak

Smatramo da se o pitanjima koja se tiču ljudskih prava ne mogu raspisivati referendumi, rekla je Sanja Juras, predsjednica grupe Kontra. 

S desetak članova LGBT zajednice stigla je pred Sabor. Sastali su se s predsjednicom Odbora za ravnopravnost spolova Nansi Tireli (Hrvatski laburisti) te zatražili od nje da Ustavnom sudu uputi zahtjev za ocjenom ustavnosti referendumskog pitanja kojom bi se brak definirao kao zajednica muškarca i žene. 

Tireli je rekla kako će ispoštovati proceduru i već na sljedećoj sjednici Odbora predložiti ovaj zahtjev.

- Sjednicu ću najvjerojatnije zakazati za početak sljedećeg tjedna - rekla je Tireli.


Idi na 24sata

Komentari 106

  • Splitsko srce 05.11.2013.

    E pa može se.Ako je to mogla Švicarska kad je referendumom zabranila gradnju đamija na svom teritoriju može i Hrvatska .

  • projekt_venus 05.11.2013.

    Čitajući ove komentare, dolazim do zaključka da ste ponosni na svoju mržnju, netoleranciju, na pakost, jal,...uopće to ne skrivate, čak nemate ni srama. Ne možete prepoznati dobro od lošeg. Ovo društvo nema nikakve šanse za kulturni i intelektualni napredak. Vaši umovi su puni (tuđih) stavova koji bi prije spadali u srednji vijek nego u ovaj. Pitam se, gdje ste svi vi bili do 91. i zašto prije toga niste javno pokazivali te svoje emocije na koje ste beskrajno ponosni? Ili ste bili dobri glumci ili ste bili jako „hrabri“ ili nešto treće?

  • dahhmal 05.11.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 0 lakih opomena i 2 teže opomene u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare