To je to što me zanima!

'Kontrola potpisa još traje, sve će se službeno znati do srijede'

Kad dobijem od Povjerenstva službeni izvještaj, onda su to informacije,, rekao je ministar Lovro Kuščević, komentirajući navode da referendumske inicijative nisu skupile potpise
Vidi originalni članak

Ne znam odakle takve informacije, komentar je ministra uprave Lovre Kuščevića na neslužbene informacije kako nije prikupljen dovoljan broj potpisa za referendume o Istanbulskoj konvenciji i izbornom zakonu.

- Kontrola prikupljenih potpisa još traje. Očekujem će otprilike sredinom idućeg tjedna dovršiti svoj posao i dostaviti službeno izvješće. Tada ću moći komentirati sve - izjavio je ministar.

Naveo je kako povjerenstvo sad kontrolira sve što je APIS napravio. 

- Sve mora biti transparentno, svaki glas provjeren, kako bi zaista to pravo na referendum zaživjelo u punom smislu, sukladno hrvatskom Ustavu - poručio je. 

Ministar Kuščević nije želio nagađati ima li ili nema dovoljno prikupljenih potpisa. 

- Povjerenstvo će u srijedu donijeti službenu odluku i podnijeti izvještaj hrvatskoj javnosti i onda ćemo donijeti odluku sukladno Zakonu o referendumu - kazao je.

Na pitanje bi li Ustavni sud trebao ocijeniti referendumska pitanja, ponovio je kako ništa ne bi nagađao. 
- Imamo tri pitanja, ako dođu do Sabora uopće ta pitanja, Sabor će donijeti svoju odluku - kazao je.

Kuščević je na kraju naveo kako sve što imamo prilike čuti i čitati po portalima nisu informacije. 

- Kad dobijem od Povjerenstva službeni izvještaj, onda su to informacije i onda ću vrlo rado komentirati svaki pojedini potpis - rekao je Kuščević koji je siguran da će javnost sljedeće srijede imati sve podatke.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • VisokoToksični 12.10.2018.

    Lovro Kušćević? Da li se ti možeš pogledati u zrcalo ujutro kad ustaneš i reći,da,ja radim pošteno i za dobrobit naroda na čijem sam čelu. Da li imaš u sebi tu sujetu i empatiju? Ako si pročitao ovo Lovro Kušćeviću,želim ti još mnogo zrcala u životu.

  • 11.10.2018.

    Ministre Kuščeviću, na izborima se nevažeći listići izdvajaju. Jednako tako izdvojite nevažeće potpise pa brojite važeće. Uz točno utvrđen broj birača, kao prvo. Imate vremena. Potpisi se skupljali 15 dana, brojanje može trajati i 6 mjeseci.

  • ivan91zg 11.10.2018.

    pa svima je jasno da se radi na tome da se opstruira referendum...pa nisu ni ti iz navedene inicijative tolike budale, da nisu imali dovoljan broj potpisa(važećih), ne bi valjda ni dostavljali navedeno u sabor...oteže se mjesecima kako bi se mogla izmisliti priča o "nevažećim" potpisima, jer ukoliko bi referendum prošao, bio bi to početak kraja za uhljebsko zločinačku organizaciju HDZ-a i za ostale parazite iza njih koji dolaze SDP,HNS,HSS itd. Mi smo demokracija al samo na papiru, daleko je ovo od demokracije, država nam više liči na teror pojedinaca a ne na demokraciju! i iskreno se ne bi čudio da izborni rezultati su namještaljka, jer ako HDZ nakon ovoga što rade osvoji izbore, onda to samo može biti namještaljka, ništa drugo. Znam ljude koji su nekoć glasali za HDZ , niti jedan više ne podržava ovekriminalce, a njima vječno potpora 30% i više na izborima, samo ne znam kojom logikom?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare