To je to što me zanima!

Kontroverzni don Vlahović koji je negirao koronu dobio uvjetnu kaznu jer je glumio policajca

Mještani Benkovca 2018. godine prijavili su ga jer se sa svojim osobnim automobilom i policijskom palicom lažno predstavljao kao policajac. Proglašen je krivim
Vidi originalni članak

Županijski sud u Zadru preinačio je nedavno presudu svećeniku Zadarske nadbiskupije, don Tomislavu Vlahoviću. Njega su u prosincu prošle godine proglasili krivim zbog lažnog predstavljanja i zlouporabe ovlasti. Sad je dobio uvjetnu kaznu zatvora od šest mjeseci s rokom kušnje od jedne godine, piše Zadarski list.

Sudili su mu jer je prije četiri godine, dok je bio policijski kapelan i župnik u Perušiću, zaustavio auto u kojem su bila četvorica mladića i lažno se predstavio kao policajac. Na pitanje sutkinje je li mahao policijskom palicom rekao je da je, ali da "nije znao da je to neovlašteno". Rekao je i kako nije mladićima rekao da će ih privesti, a na pitanje što mu je bila obveza kao kapelana, kaže 'duhovna' poput ove da ih upozori na vožnju.

ZATRAŽIO ODMOR Kontroverzni don Tomislav Vlahović odlazi iz Sali: Tvrdio da korona ne postoji, kršio mjere

Sutkinja Ana Zrilić proglasila je 33-godišnjeg Vlahovića krivim jer nije imao ovlasti zaustavljati i legitimirati župljane, ali kaznu nije dobio jer njegovo djelo nema ni žrtve ni posljedice. No drugostupanjski sud je odluku preinačio pa je svećenik dobio uvjetnu kaznu zatvora od šest mjeseci s rokom kušnje od jedne godine, piše Zadarski list.

Negirao koronu

Don Tomislav se često pojavljivao u medijima zbog svojih stavova i problematičnog ponašanja. Bio je župnik Sali, Žmana i Luke. Na službu u otočne župe došao je nakon spomenutog velikog skandala koji je napravio kao kapelan PU zadarske. 

IZVJESIO ZASTAVU HOS-A Zadarska nadbiskupija protiv župnika Vlahovića pokrenula je kanonski izvid i postupak

Prašinu je podigao i u pandemiji kada je vjernicima govorio kako korona ne postoji i da se pravi vjernici ne mogu zaraziti, a uporno je ignorirao i provođenje epidemioloških mjera u crkvi. Posljednji incident dogodio se prvi svibnja kada je na Praznik rada don Tomislav na zgradi Župe Sali izvjesio zastavu HOS-a na što su mještani reagirali bacanjem jaja na prozore župskog doma. Nakon toga je Tomislav Vlahović otišao na odmor. 

Idi na 24sata

Komentari 29

  • 03.01.2022.

    Ok lik,tak treba !

  • Selo_malo 02.01.2022.

    I taj propovijeda vjeru?

  • 02.01.2022.

    dabardouskrsa

Komentiraj...
Vidi sve komentare