News

Komentari 29

Kontroverzni don Tomislav Vlahović odlazi iz Sali: Tvrdio da korona ne postoji, kršio mjere

Kontroverzni don Tomislav Vlahović odlazi iz Sali: Tvrdio da korona ne postoji, kršio mjere

Posljednji incident dogodio se prvi svibnja kada je na Praznik rada don Tomislav na zgradi Župe Sali izvjesio zastavu HOS-a na što su mještani reagirali bacanjem jaja na prozore župskog doma

Kontroverzni svećenik Tomislav Vlahović odlazi iz Sali. Potvrdio je to ured za tisak Zadarske nadbiskupije za Zadarski.hr.

- Nakon razgovora sa župnikom don Tomislavom Vlahovićem koji upravlja župama Sali, Žman i Luka na Dugom Otoku, zadarski nadbiskup odlučio je dopustiti izbivanje iz župe don Tomislavu, koji je zatražio vrijeme odmora. Don Tomislav će upravljati navedenim župama do kraja lipnja, a onda će brigu o župama voditi Ordinarijat Zadarske nadbiskupije - rekli su iz nadbiskupije.

Don Tomislav se često pojavljivao u medijima zbog svojih stavova i problematičnog ponašanja. Bio je župnik Sali, Žmana i Luke. Na službu u otočne župe došao je nakon velikog skandala koji je napravio kao kapelan PU zadarske. Mještani Benkovca 2018. godine prijavili su ga jer se sa svojim osobnim automobilom i policijskom palicom lažno predstavljao kao policajac PU šibensko-kninske. Proglašen je krivim, ali nije dobio kaznu.

Sve je kulminiralo u pandemiji kada je don Tomislav vjernicima govorio kako korona ne postoji i da se pravi vjernici ne mogu zaraziti, a uporno je ignorirao i provođenje epidemioloških mjera u crkvi.

Posljednji incident dogodio se prvi svibnja kada je na Praznik rada don Tomislav na zgradi Župe Sali izvjesio zastavu HOS-a na što su mještani reagirali bacanjem jaja na prozore župskog doma.

Nije poznato koliko će dugo don Tomislav biti na odmoru niti gdje će nastaviti svoju svećeničku službu.

Najčitaniji članci