To je to što me zanima!

Kopilot Lubitz rušenje aviona uvježbavao na ranijem letu?!

U privremenom izvješću agencije za istraživanje avionskih nesreća stoji kako je Lubitz trenirao smanjivanje visine istog dana - na letu iz Düsseldorfa u Barcelonu
Vidi originalni članak

Njemački kopilot Andreas Lubitz, koji je osumnjičen da je u ožujku namjerno srušio zrakoplov Germanwingsa u francuskim Alpama, pri čemu je poginulo 150 ljudi, poniranje je uvježbavao na prethodnom letu, objavio je njemački Bild u utorak. 

Tužitelji vjeruju da je 27-godišnji Lubitz zaključao vrata kokpita i krenuo sa zrakoplovom u rano poniranje na letu od Barcelone do Düsseldorfa. 

Blid, koji se poziva na izvore bliske francuskoj agenciji za istraživanje zrakoplovnih nesreća, objavio je dio privremenog izvješća agencije BEA u kojem stoji da je Lubitz trenirao smanjivanje visine istog dana na letu iz Düsseldorfa u Barcelonu. Bildovi izvori otkrivaju kako izvješće navodi da je zabilježeno ''kontrolirano spuštanje zrakoplova za koje nije bilo opravdanja''. 

Lubitz je patio od teške depresije, a pretragom njegova računala otkriveno je da je na internetu pretraživao načine rušenja zrakoplova. Istražitelji su također pronašli i poderanu liječničku bilješku prema kojoj Lubitz nije trebao letjeti, prenosi Guardian.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • agasparic1001 07.05.2015.

    Dosadni ste sa ovim psihopatom!Taman sam zaboravio na njega...

  • miko2312 07.05.2015.

    znate sta cu napravit. kladionicu na padove aviona, ove godine avioni padaju ko kisa. pa reko svaki tjedan novi ciklus kladjenja. 100 dolara za okladu dal ce ovaj tjedan past avion i jos ako pogodis priblizno koliko ljudi pogine veci koeficjent. ;)

  • navijač15 06.05.2015.

    Trenirao smanjivanje brzine na letu iz Dusseldorfa u Barcelonu?? A pilot je "sigurno" bio na WC-u dok je on "trenirao"?? Nije mi baš jasno gdje su oni pročitali da je on trenirao, šta u crnoj kutiji pisalo: "Kopilot Lubitz na letu iz Dusseldorfa u Barcelonu trenirao smanjivanje brzine"?? Ajde molim vas, što još neću pročitati. Jedva čekam sljedeći mjesec što će novo "otkriti", razmišljam da počinjem pisati knjigu... :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare