To je to što me zanima!

Dobra vijest: Jeftinije pristojbe za putovnice i vozačke dozvole

Vlada je usvojila prijedlog za smanjenje upravnih pristojbi za 30%. Predsjednik Vlade Andrej Plenković je istaknuo da je to još jedan korak kojim se rasterećuju i građani i poduzetnici
Vidi originalni članak

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila prijedlog uredbe o Tarifi upravnih pristojbi kojom se ukida pristojba od 20 kuna, odnosno pristojba za sve akte za pokretanje postupaka, a koje su do sad koštale 20 kuna. Pristojbe koje su donosile prihod državnom proračunu smanjuju se za 30 i više posto. Također, za 30 posto se umanjuju i pristojbe za građane, na primjer za putne isprave, prometne dozvole i slično.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković je istaknuo da je to još jedan korak kojim se rasterećuju i građani i poduzetnici.

Ta se uredba primjerice odnosi na pristojbe koje građani plaćaju za izradu putovnice, koja će se sada plaćati 50 kuna (200 kn u žurnom postupku), za izradu vozačke dozvole, što će sada koštati 15 kuna ili za osnivanje trgovačkog društva, za što će pristojba iznositi 250 kuna.

Pristojbe se smanjuju i poduzetnicima, a potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić izjavila je da ta uredba pokazuje kako je glavni cilj ekonomske politike Vlade smanjiti teret gospodarstvu, što je zajednički zadatak svih resora.

Idi na 24sata

Komentari 59

  • liliana 27.01.2017.

    Za sve je kriv onaj Most što su razbucali prošlu vladu,oava nema pojma kojim smjerom treba ići.Plenkoviću zar misliš da će 20kn spasiti ovaj narod.

  • liliana 27.01.2017.

    Čudo od vlade,pojeftinilo nešto 20kn hahahaha

  • liliana 27.01.2017.

    Kako je to sve jadno,taj Plenković je stvarno čudo od premijera.

Komentiraj...
Vidi sve komentare