To je to što me zanima!

Korlaet: Sve gradske službe u Zagrebu su u pripravnosti zbog mogućeg nevremena i poplava

U pripravnosti su postrojbe Civilne zaštite, žurne službe i gradska poduzeća koje su proteklih tjedana efikasno čistile grad i rješavale probleme nakon olujnog vremena, kazao je Korlaet
Vidi originalni članak

Zbog nevremena s obilnim padalinama i vodenog vala iz Slovenije koji se očekuju u petak i za vikend, u Zagrebu su u pripravnosti sve gradske službe, poručio je u petak zamjenik zagrebačkog gradonačelnika i načelnik Stožera Civilne zaštite Luka Korlaet.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U pripravnosti su postrojbe Civilne zaštite, žurne službe i gradska poduzeća koje su proteklih tjedana efikasno čistile grad i rješavale probleme nakon olujnog vremena, kazao je Korlaet te dodao da su sjednici Stožera civilne zaštite u petak nazočili predstavnici vatrogasaca, hitne pomoći, policije, općih postrojbi Civilne zaštite, Vodoopskrbe i odvodnje, Zrinjevca, Čistoće i Zagrebačkih cesta.

VODENI HOROR Poplave u Sloveniji odnijele tri života: 'Alarmantno je. Nitko od nas ne pamti ovakvo nevrijeme'

Budući da će nadolazeće nevrijeme, prema informacijama iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), biti drukčije od prethodnog jer neće biti jakog vjetra, već se očekuju obilne oborine, u najvećoj pripravnosti je "Vodoopskrba i odvodnja" s 18 interventnih ekipa, kao i Hrvatske vode s četiri interventne ekipe.

Iz zagrebačke Gradske uprave pritom su istaknuli da Grad Zagreb ima prednost što ima oteretni kanal Sava - Odra koji može preuzeti eventualni vodeni val.

AKTIVACIJA AZBOG OBILNIH KIŠA Zatvaraju se sve ceste preko oteretnog kanala Sava - Odra

Dodali su i da su svi slivnici pregledani i očišćeni pa je znatno povećana apsorpcija sustava oborinske odvodnje, no sukladno postojećim kapacitetima samog sustava. Stoga su upozorili građane da ne ulaze u vodu dublju od 25 centimetara, ni automobilom niti osobno, kao ni u drugu vodu kojoj ne mogu procijeniti dubinu.

NASTAVLJA SE NAJGORI SCENARIJ 'Vodni val nastavit će put prema Hrvatskoj. Čuvajte se, susjedi'

Naglasili su da je Centar 112 također spreman s povećanim brojem djelatnika, a da u hitnim situacijama ne bi bilo preopterećenja navedenih linija, važno je da građani brojeve hitni službi (112, 192, 193 i 194) zovu samo u situacijama kada je ugrožen život ili imovina, a da ostale, manje opasne probleme, prijavljuju nakon što se nevrijeme smiri.   

Idi na 24sata

Komentari 1

  • just-4-fun 04.08.2023.

    "Dodali su i da su svi slivnici pregledani i očišćeni pa je znatno povećana apsorpcija".... laž samo takva!

Komentiraj...
Vidi sve komentare