To je to što me zanima!

Korona divlja unatoč cjepivu: U zadnjih 7 dana u svijetu najviše zaraženih od starta pandemije!

Brojka od 5,2 milijuna novozaraženih u tjedan dana značaj je rast i zabrinjavajući podatak. U odnosu na tjedan prije to je povećanje broja novozaraženih za čak 12 posto
Vidi originalni članak

U zadnjih tjedan dana u svijetu se koronom zarazilo još 5,2 milijuna ljudi. To je, piše Bloomberg pozivajući se na podatke jednog od vodećih američkih sveučilišta, Johns Hopkins, najveći broj zaraženih u tjedan dana od početka pandemije.

Pogledajte video: Ušli smo u KB Dubrava, za dah se bore i mladi koji su dosad bili zdravi

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Brojke nisu dobre

Ova brojka od 5,2 milijuna novozaraženih u tjedan dana značaj je rast i zabrinjavajući podatak jer su se stručnjaci nadali da će pojavom cjepiva smanjiti broj novih slučajeva.

U odnosu na tjedan prije to je povećanje za čak 12 posto.

Najviši udio novozaraženih od početka pandemije bio je u prosincu 2020. godine, kad se zaraza razbuktala u Americi, Velikoj Britaniji, Indiji i Brazilu.

NA IZMAKU SNAGA Liječnici i medicinsko na rubu, Srića: 'Nisam siguran da je broj hospitaliziranih na vrhuncu'

Nazire li se kraj pandemije?

Porastu broja novozaraženih pridonijeli su i novi sojevi koronavirusa, na koje neka cjepiva imaju ograničen učinak. Indija i Brazil trenutno su dvije države s najvećim rastom zaraze.

Diljem svijeta raste i skepsa u cjepivo, nakon slučajeva u kojima su se kod cijepljenjih AstraZenecom i Johnson&Johnson cjepivom pojavili ugrušci. Nove varijante virusa, posebno P.1, razlog su i što se virus brže širi. 

I broj mrtvih raste

U posljednjih mjesec dana bilo je oko 82 tisuće mrtvih u tjednu koji je završio 18. travnja. 

To je u prosjeku gotovo 12 tisuća mrtvih dnevno. I to je opet povećanje u odnosu na najgori tjedan u prošlom mjesecu (60.000 mrtvih u razdoblju od 7.-14. ožujka).

DRAMATIČNI PRIZORI U DUBRAVI Za dah se bore mladi i jaki. Na aparatima je i djevojka u 20-ima s Downovim sindromom

Broj mrtvih prešao 3 milijuna

Broj zaraženih u svijetu prešao je 141 milijun, u Americi je više od 31 milijun zaraženih, Indija ima 15 milijuna, Brazil gotovo 14, u Rusiji je 5,3 milijuna zaraženih. 

Broj mrtvih od korone prešao je tri milijuna.

Idi na 24sata

Komentari 194

  • Origano 20.04.2021.

    Bolje napišite korona divlja zahvaljujući cjepivu.

  • 19.04.2021.

    Pa cijepivo se i forsira da se raširi počast.

  • Oksimoron_1 19.04.2021.

    Bitno da se milijarde eura, dolara i sl. slijeva u privatne džepove. Bitno da se masno naplaćuje cjepivo koje to uopće nije. Da se ne govori ili zanemarivo govori o nus pojavama "cjepiva"...Ali, u ovih cca 17-18 mjeseci nismo još čuli što se zaista utvrdilo; od kuda taj virus, zašto stalno mutira, kako se zaista prenosi, kako se možemo zaštititi dok se ne proizvede kvalitetno i učinkovitije cjepivo....?? Bitno da lopine i dalje rade svoje, bitno da se igra nogomet, održavaju boks mečevi, leti na Pluton, kupuju borbeni i ini zrakoplovi, da Zagreb nije ni "o" a kamo li obnovljen bar djelomice nakon potresa.........bla-bla-bla

Komentiraj...
Vidi sve komentare