To je to što me zanima!

Korona razara obitelji: U Italiji preminula tri brata u 10 dana

Za braćom Zini, Giovannijem, Guidom i Pietrom, tuguje cijeli gradić Livigno. Prvo je umro Giovanni od bolesti srca, a ubrzo su za njim otišli i Guido i Pietro, koje je pokosio korona virus
Vidi originalni članak

Fotografija koja datira otprije nekoliko godina prikazuje ih zajedno na biciklima, među kućama Livignoa, u Alta Valtellini u Italiji, nedaleko od granice sa Švicarskom. Trojica braće Zini bili su planinari, uvijek vedri, nasmijani i nerazdvojni. Sasvim lijevo na fotografiji, s mornarskom kapom, je Guido Silvio, star 85 godina. U sredini, s plavim džemperom, Pietro Pacifico (83) i desno Giovanni (88).

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Potonji je bio prvi od troje koji je umro prije desetak dana zbog bolesti srca. Ostali su otišli tijekom tjedna, ubijeni korona virusom. U Livignu su dosad bila tri smrtna slučaja, osim Guida Silvija i Pietra, zbog korona virusa. Preminuo je i bivši gradonačelnik Valdidentra, Aldo Martinelli (55), koji je ondje živio, u utorak na odjelu intenzivne njege bolnice Sondalo, piše Corriere della Sera.

Odlazak Zinijevih šokirao je 6000 njihovih sugrađana, koji su se svi međusobno poznavali. 

CAPAK ZA 24SATA: 'SARS i MERS su male bebe za ovo. Naši životi neće biti isti'

- Zaprepašteni smo - rekao je gradonačelnik Damiano Bormolini.

Najstariji od trojice braće, Giovanni, bio je čvrst čovjek i vrlo aktivan volonter. Bio je i počasni predsjednik te animator gradske udruge alpinista, uvijek prisutan na sastancima. Tijekom katastrofalne poplave Valtelline u srpnju 1987., koja je uzrokovala pedeset smrti, Giovanni je bio u prvom redu kod spašavanja, kopajući za preživjelima među smećem i blatom. 

UŽIVO: SVE O KORONA VIRUSU Stanje u NYC-u je loše: Usred Central Parka podiže se bolnica

Pietro Pacifico imao je suprugu Ritu, troje djece i osmero unučadi te je bio poznat po svojoj dobroti. 

Guido Silvio život je pak posvetio radu u planinama, ljeti je u Švicarskoj polagao asfalt, a zimi se smrzavao upravljajući žičarom. Supruga mu je preminula 1988. godine.

POGLEDAJTE VIDEO #ZAJEDNO24SATA s Ivanom Đikićem:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 80

  • bolja57 31.03.2020.

    umrli u cvijetu mladosti, kakav šok za roditelje

  • bolja57 31.03.2020.

    umrli u cvijetu mladosti, kakav šok

  • boooo 29.03.2020.

    pa ako pogledamo godine zar je baš jako šokantno?

Komentiraj...
Vidi sve komentare