To je to što me zanima!

Korona u Osječko-baranjskoj: Preminulo i dvogodišnje dijete, imalo je ozbiljne komorbiditete

U posljednja 24 sata obrađeno je 649 obrađenih uzoraka. Preminuli su pacijenti u dobi od dvije, 67, 74, 86, 87 i 90 godina...
Vidi originalni članak

U Osječko-baranjskoj županiji potvrđen je 301 novi slučaj zaraze, a preminulo je šest ljudi, među kojima i dvogodišnje dijete.

U posljednja 24 sata obrađeno je 649 obrađenih uzoraka. Preminuli su pacijenti u dobi od dvije, 67, 74, 86, 87 i 90 godina.

'TREBA BITI OPREZAN' Vagić: U bolnicama je vrlo mali transfer virusa, gotovo ga i ne vidimo, novi soj me ne brine

- Radi se o djetetu s ozbiljnim komorbiditetima zaraženim koronom. To nije u nadležnosti stožera, već medicinske struke, ne možemo otkrivati detalje - rekli su nam iz stožera

Među novozaraženima je 127 osoba iz Osijeka, 30 iz Đakova, 23 iz Valpova, 18 iz Našica, 15 iz Belišća, 12 iz Čepina, 10 iz Belog Manastira, devet iz Darde, osam iz Antunovca, po šest iz Erduta i Koške, pet Donjeg Miholjca, po četvero ih je iz Jagodnjaka, Magadenovca i Podgorača, po troje iz Ernestinova i Đurđenovca, dvoje iz Bilja te po jedna osoba iz Čeminca, Bizovca, Kneževih Vinograda, Petrijevaca, Punitovaca, Satnice Đakovačke, Donje Motičine, Petlovca, Viškovaca, Vladislavaca i Vuke.

SLUŽBENE BROJKE STOŽERA U Hrvatskoj 5502 nova slučaja korone, preminuo je 51 pacijent

- U KBC-u Osijek preminulo je visoko neurorizično dvogodišnje dijete s brojnim komorbiditetima, a koje se od rođenja multidisciplinarno prati i habilitira zbog posljedica nedonošenosti. Dijete je primljeno i liječeno zbog infekcije Covidom 19 u sklopu koje je razvilo tešku obostranu pneumoniju, posljedično akutno respiratorno zatajenje s multisistemskim upalnim odgovorom. Unatoč svoj suportivnoj i simptomatskoj terapiji i mjerama naprednog održavanja života, jučer je nakon 13 dana liječenja dijete nažalost preminulo - rekli su iz KBC Osijek.

Više o korona virusu u Hrvatskoj i svijetu pročitajte OVDJE.

Idi na 24sata